«Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» του Μπάνκσι έγινε κομμάτια τη στιγμή που πωλείτο σε δημοπρασία

«Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» του Μπάνκσι έγινε κομμάτια τη στιγμή που πωλείτο σε δημοπρασία

Ένα έργο του μυστηριώδους Βρετανού καλλιτέχνη Μπάνκσι...αυτοκομματιάστηκε την ίδια στιγμή που πουλιόταν έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών και πλέον σε δημοπρασία στο Λονδίνο χθες Παρασκευή.


«Το Κορίτσι με το Μπαλόνι», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Μπάνσκι, έγινε κομμάτια μέσα σε έναν καταστροφέα εγγράφων που ήταν κρυμμένος στην κορνίζα του τη στιγμή που το σφυρί κατοχύρωνε το έργο για 1.042.000 λίρες, ένα ποσό το οποίο ήταν ανάλογο με το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης έργου του καλλιτέχνη σε δημοπρασία, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby`s.

«Φαίνεται ότι μόλις μας την έφερε ο Μπάνκσι», ανέφερε ο Αλεξ Μπρανστσίκ, ο διευθυντής και επικεφαλής του τμήματος σύγχρονης τέχνης, σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του οίκου.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία που δείχνει έκπληκτους τους παριστάμενους να παρακολουθούν το έργο να αυτοκαταστρέφεται με την λεζάντα: «Φεύγει, φεύγει, έφυγε...».

Ο Sotheby`s δήλωσε ότι αυτή ήταν «σαφώς» η πρώτη φορά που ένα έργο τέχνης αρχίζει να...αυτοκομματιάζεται αφότου πουλιέται σε δημοπρασία. Ο οίκος δημοπρασίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει πού βρίσκονται τα κομμάτια του έργου ή πώς μπορεί να διαμορφώθηκε η τιμή του έπειτα από την αυτοκαταστροφή του. Ο Μπάνκσι, η αληθινή ταυτότητα του οποίου είναι άγνωστη, φημίζεται για τα γκραφίτι του, τα οποία εκτελούνται με μια ιδιαίτερη τεχνική στένσιλ και σχολιάζουν κυρίως ζητήματα πολιτικής.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.