Πέθανε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο «ήρωας του Αιγαίου»

Πέθανε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο «ήρωας του Αιγαίου»

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης 9/10, στα 44 του χρόνια, από ανακοπή καρδίας, ο υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ο «ήρωας του Αιγαίου», λόγω της διάσωσης περίπου πέντε χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών την περίοδο 2015-2016.


Ο Παπαδόπουλος είχε τιμηθεί από την ελληνική Πολιτεία για τη δράση του, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ «4.1 miles», στο οποίο καταγραφόταν η δράση του στο Αιγαίο και το οποίο είχε προταθεί για Όσκαρ. Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο, ο τότε Αυστριακός Καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, τον ρώτησε πόσους ανθρώπους έχει σώσει.

 «Περισσότερους από πέντε χιλιάδες», του απάντησε ο Έλληνας αξιωματικός. Ο Φάιμαν νομίζοντας ότι ο Παπαδόπουλος του είχε απαντήσει πέντε είπε: «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τον διόρθωσαν και του είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές. «Είσαστε πραγματικός ήρωας», του είχε πει έκπληκτος.

Τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια του Παπαδόπουλου εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κόμματα και κοινωνικοί φορείς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πούτιν – Νετανιάχου: Ο λόγος που φοβούνται την ειρήνη και τι παιχνίδι παίζουν στον Τραμπ

Πούτιν – Νετανιάχου: Ο λόγος που φοβούνται την ειρήνη και τι παιχνίδι παίζουν στον Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ για δεύτερη φορά είχε καυχηθεί ότι μπορεί να «επιλύσει τον πόλεμο σε 24 ώρες». Και αυτόν (τον πόλεμο) που μαίνεται στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 και αυτόν στη Γάζα που ξεκίνησε για πολλοστή φορά τον Οκτώβριο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE