Δεν αρκούν τα 2,5 εκατ. του ΡΙΚ για το θέμα των διαφημίσεων - Πέρυσι με έσοδα... χρειάστηκαν €28.597.250

Δεν αρκούν τα 2,5 εκατ. του ΡΙΚ για το θέμα των διαφημίσεων - Πέρυσι με έσοδα... χρειάστηκαν  €28.597.250

Ερωτηματικά προκαλούνται με τα 2,5 εκατ - κονδύλι που θα δίνει η κυβέρνηση στο ΡΙΚ ως αντιστάθμισμα για την διακοπή των διαφημίσεων αν τα αντιπαραβάλουμε με τα 4,4 που έλαβε το 2017 το ΡΙΚ από τις διαφημίσεις και πάλιν δεν ήταν αρκετά.   

Επιμέλεια: Νατάσα Κακούτση

Συγκεκριμένα το ΡΙΚ  για το 2018 έλαβε κρατική χορηγία €28.597.250, ενώ τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο κρατικό κανάλι ανήλθαν στα €4,4 εκατομμύρια.

Επί της ουσίας τα εκατομμύρια που δίνει η κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα στην διακοπή των διαφημίσεων του ΡΙΚ δεν φτάνουν... τα περσινά «λιγοστά» έσοδα του κρατικού καναλιού από τις διαφημίσεις της περσινής χρονιάς.

Δύο προϋπολογισμούς ετοιμάζει το ΡΙΚ για το θέμα των διαφημίσεων γράφει η εφημερίδα «Πολίτης» την Δευτέρα, 15/10.  

Ο ένας θα έχει μέσα πρόβλεψη για διαφημίσεις, ενώ ο άλλος προϋπολογισμός θα κατατεθεί με το κονδύλι των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα δίνει η κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα για τον τερματισμό των διαφημίσεων.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», 21/2/2018, τα έσοδα του ΡΙΚ για το 2017 από διαφήμιση μόλις που ξεπερνούσαν τα €4 εκατομμύρια. Για τον λόγο αυτό η χορηγία για το 2018 ήταν αυξημένη κατά €600.000 σε σύγκριση με το 2017.

Συγκεκριμένα το ΡΙΚ έλαβε κρατική χορηγία €28.597.250 σε σύγκριση με αυτήν του 2017 που ήταν €28 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο ΡΙΚ ανήλθαν στα €4,4 εκατομμύρια.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο τα 2,5 εκατομμύρια που προσφέρει το κράτος ως αντιστάθμισμα θα γίνουν στην πορεία 5 εκατομμύρια, που είναι απαραίτητα για την επιβίωση του ΡΙΚ.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE