Μακρόν: Επαφίεται στην Τερέζα Μέι να παρουσιάσει νέες προτάσεις

Μακρόν: Επαφίεται στην Τερέζα Μέι να παρουσιάσει νέες προτάσεις

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι επαφίεται πλέον στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να παρουσιάσει νέες προτάσεις για το Brexit τις οποίες θα μπορεί να υπερασπιστεί σε πολιτικό επίπεδο στη χώρα της.

Η διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας για το Brexit έχει εξελιχθεί σε εσωτερικό πολιτικό θέμα για τη Βρετανία και έχει παύσει πλέον να αποτελεί τεχνικό ζήτημα, είπε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

"Πλεόν, είναι πασιφανές ότι επαφίεται στη Βρετανίδα πρωθυπουργό και το επιτελείο της να παρουσιάσουν μια λύση βασισμένη στον αναγκαίο πολιτικό συμβιβασμό από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου", σημείωσε ο Μακρόν.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE