ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έρχονται ΤΡΕΛΕΣ μεταγραφές!

Έρχονται ΤΡΕΛΕΣ μεταγραφές!

Δεν φαντάζεστε σε ποια θέση αγωνίζονται.

Τρεις Έλληνες γκολκίπερ με πλούσιο ταλέντο περιμένουν την ευκαιρία για λάμψει το άστρο τους.

Στην Ελλάδα υπάρχει μια τάση προς του ξένους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ομάδες εμπιστεύονται τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές μόνο από ανάγκη.

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί νεαροί τερματοφύλακες έχουν κάνει το ξεπέταγμα τους και ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που περιμένουν την ευκαιρία τους.

Η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στο να αναδεικνύει πολύ καλούς και αξιόπιστους τερματοφύλακες. Τα παραδείγματα είναι πολλά, με αρκετούς Έλληνες γκολκίπερ να έχουν φτάσει να αγωνίζονται βασικοί σε ομάδες της Premier League και της Serie A.

Αντώνης Στεργιάκης (Λέφσκι Σόφιας)

Ο Στεργιάκης γεννήθηκε στις 16/3/1999 στη Θεσσαλονίκη. Ο ύψους 1,95μ. τερματοφύλακας ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Άρη και τον Ιανουάριο του 2015 πήρε μεταγραφή στη Θύελλα Φιλώτα, με την οποία αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους μετακόμισε στη Σόφια για λογαριασμό της Σλάβια, με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας 5 χρόνων. Τον πρώτο χρόνο αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα υποδομών με τη φανέλα της Σλάβια Σόφιας και το καλοκαίρι του 2016 τον κάλεσε η Ρόμα για δοκιμή.

Ο Στεργιάκης πέρασε τα δοκιμαστικά και οι Ιταλοί του προσέφεραν μία θέση στην ομάδα U19 της Ρόμα. Όμως, ο νεαρός πορτιέρο προτίμησε να μείνει στη Σλάβια και να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη ομάδα.

Τον Αύγουστο του 2016, μόλις σε ηλικία 16 ετών, η επιλογή του δικαιώθηκε και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, περνώντας ως αλλαγή σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας. Στην ομάδα της Βουλγαρίας έγινε βασικός με αποτέλεσμα να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα των «μεγάλων».

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε για την απόκτηση του με επίσημη πρόταση, ωστόσο η μεταγραφή δεν έγινε εξαιτίας των απαιτήσεων του προέδρου της Λέφσκι. Ο Στεργιάκης είναι διεθνής με τη φανέλα της εθνικής U19, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από όλες τις μικρότερες Εθνικές ομάδες.

Χρήστος Μανδάς (Ατρόμητος)

Ο Μανδάς είναι γεννημένος στις 17/09/2001 στον Πειραιά και αγωνίζεται στον Ατρόμητο. Ο 16χρονος γκολκίπερ ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία από τον Αετό Κορυδαλλού, πριν μετακινηθεί στην ομάδα του Περιστερίου το 2014 σε ηλικία μόλις 13 χρονών. Μάλιστα ο Ατρόμητος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος, γιατί για τον Μανδά είχαν ενδιαφερθεί αρκετές μεγάλες ομάδες της Ελλάδος, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός.

Ο νεαρός πορτιέρο εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ατρομήτου και με τις πολύ καλές εμφανίσεις του κέρδιζε όλο και πιο πολύ τους ανθρώπους της ομάδας. Το περασμένο καλοκαίρι ο Μανδάς υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα και έγινε ο νεότερος επαγγελματίας στο ρόστερ του Ατρομήτου.

Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ο Μανδάς αγωνίστηκε δυο φορές με τη φανέλα του «αστεριού» μια φορά στο πρωτάθλημα και άλλη μια στο θεσμό του Κυπέλλου. Για την περίπτωσή του έχουν δείξει ενδιαφέρον και ομάδες του εξωτερικού. Μάλιστα η Φιορεντίνα τον κάλεσε να τον δοκιμάσει και να κάνει μερικές προπονήσεις με την ομάδα νέων. Είναι λογικό ένας γκολκίπερ με τα προσόντα του Μανδά να βρίσκεται στα μπλοκάκια αρκετών ομάδων από την Ευρώπη.

Ο Μανδάς είναι διεθνής με την U17 της Ελλάδας, με την οποία και κατέκτησε το Aegean Cup, που διεξήχθη στα γήπεδα της Τουρκίας το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα στον τελικό απέκρουσε δύο εκτελέσεις πέναλτι, βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του τροπαίου, αποκτώντας το παρατσούκλι «Mr Penalty».

Μάριος Σιαμπάνης (ΠΑΟΚ):

Ο Μάριος Σιαμπάνης γεννήθηκε στις 28/9/1999 στη Κατερίνη. Έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Παύλου Μελά και το 2013 μετακόμισε στον ΠΑΟΚ.

Στη αρχή εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του «δικεφάλου του βορρά», ώσπου στις 14/4/2015 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα. Ξεκίνησε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και στις 10/2/2017 η διοίκηση τον κάλεσε για επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2019.

Μόλις 9 μέρες αργότερα, όντας σε ηλικία 17 ετών, ο Σιαμπάνης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Ήταν ένα ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Βέροια, στο οποίο πέρασε ως αλλαγή και αγωνίστηκε για 27 λεπτα. Με αυτήν την εμφάνιση ο Σιαμπάνης έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ο Σιαμπάνης αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και σε δυο ματς Κυπέλλου.

Ο Σιαμπάνης είναι διεθνής με την εθνική U19, με την οποία, μάλιστα, έχει σκοράρει και 1 γκολ με εκτέλεση πέναλτι στο παιχνίδι εναντίον της Ρωσίας, βοηθώντας την εθνική να εξασφαλίσει την πρόκριση στην Elite Round. Επιπλέον ο νεαρός τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία με τη φανέλα της εθνικής U15 και U16.

Πηγή: talentabout.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top