Σοβαρές υλικές ζημιές στη Ζάκυνθο από το σεισμό 6,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ

Σοβαρές υλικές ζημιές στη Ζάκυνθο από το σεισμό 6,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε περιοχές της Ζακύνθου από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 1:54 τα ξημερώματα με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ενώ μέχρι τώρα έντονη είναι η μετασεισμική δραστηριότητα. Ο σεισμός που εκτιμάται ότι είναι ο κύριος, έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Στο λιμάνι της Ζακύνθου έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, καθώς ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σημαντική καθίζηση στον τραπεζοειδή του λιμανιού. Παράλληλα, στο λιμάνι του Αγίου Σώστη, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, διαπιστώθηκαν ζημιές στην προβλήτα. Τέλος, από το σεισμό κατέρρευσε το καστρομονάστηρο του Αγίου Διονυσίου, στο νησί των Στροφάδων, το οποίο απέχει 27 ναυτικά μίλια νότια της Ζακύνθου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.