ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο τερματικό της Eurogate έφτασαν οι νέες γερανογέφυρες

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο τερματικό της Eurogate έφτασαν οι νέες γερανογέφυρες

Τα μεγαλύτερα πλοία παγκοσμίως θα μπορεί να εξυπηρετήσουν οι νέες γερανογέφυρες τύπου Super Post – Panamax, που έφτασαν την Τρίτη (30/10) στο λιμάνι Λεμεσού για λογαριασμό της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων Eurogate Container Terminal Limassol.

Στόχος της εταιρείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η αναβάθμιση της υποδομής των υπηρεσιών που προσφέρει, και όπως δήλωσε ο Διευθυντής της, Γιώργος Πούρος, οι δυο γερανογέφυρες θα τεθούν το συντομότερο δυνατόν σε λειτουργία, διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να εγκατασταθούν και να ελεγχθούν.

«Με την αγορά αυτή, το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων της Λεμεσού, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλα ευρωπαϊκά και η Eurogate θα είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Η αγορά των γερανογεφυρών θα ενισχύσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Eurogate για ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση και αύξηση του όγκου εργασιών στο λιμάνι Λεμεσού, συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει πως, στους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας, είναι η ανάδειξη του λιμανιού Λεμεσού σε ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό σταθμό.

Οι δυο γερανογέφυρες κατασκευάστηκαν στην Ιταλία και θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν πλοία μέχρι και 23 εμπορευματοκιβώτια σε πλάτος, δηλαδή τα μεγαλύτερα πλοία παγκοσμίως. Η αγορά τους αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού πακέτου ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από την Eurogate.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE