Δημόσια διαβούλευση ΟΑΥ για κανονισμούς ΓΕΣΥ για εργαστήρια και φαρμακοποιούς

Δημόσια διαβούλευση ΟΑΥ για κανονισμούς ΓΕΣΥ για εργαστήρια και φαρμακοποιούς

Δημόσια διαβούλευση πραγματοποιεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για τα Σχέδια Κανονισμών για το ΓεΣΥ που αφορούν πρώτον στα εργαστήρια, και δεύτερον στους φαρμακοποιούς, στα φαρμακευτικά προϊόντα, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα υγειονομικά είδη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΟΑΥ σκοποί των κανονισμών για τα εργαστήρια είναι μεταξύ άλλων ο καθορισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας από εργαστήρια, εξαιρουμένων εκείνων που διενεργούνται στα πλαίσια ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας, των ελάχιστων απαιτήσεων για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας, της αμοιβής, της διαδικασίας εγγραφής στο Σύστημα, της σύναψης σύμβασης με τον Οργανισμό, και της τήρησης αρχείου από τα εργαστήρια.

Για τα υπόλοιπα, αποτελεί σκοπός των κανονισμών, μεταξύ άλλων, ο καθορισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας από φαρμακοποιούς εξαιρουμένης της ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας, των ελάχιστων απαιτήσεων για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας, της αμοιβής, της διαδικασίας εγγραφής στο Σύστημα, της σύναψης σύμβασης με τον Οργανισμό, της τήρησης αρχείου και των άλλων υποχρεώσεων των φαρμακοποιών.

Γραπτές απόψεις, σχόλια, εισηγήσεις ή/και παρατηρήσεις, μπορούν να αποσταλούν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2018 στη διεύθυνση Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, Τ.Θ. 26765, 1641 Λευκωσία ή μέσω τηλεομοιότυπου στον αριθμό 22 875021 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE