«Ενδέχεται να ξανάρθει η Λουτ στην Κύπρο»

«Ενδέχεται να ξανάρθει η Λουτ στην Κύπρο»

Σε ενδεχόμενο να έρθει ακόμη μία φορά στην Κύπρο η Τζέιν Χολ Λουτ πριν το τέλος του χρόνου, αναφέρθηκε ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν μετά από την εβδομαδιαία συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιτζί, ο οποίος τον ενημέρωσε για την συνάντηση της Τετάρτης (31/10) με την ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ.

«Θα γίνει αυτό, δεν θα γίνει (ακόμη μία επίσκεψη Λουτ) θα το δούμε, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι μπορεί να επανέλθει. Είναι φανερό ότι τα ΗΕ κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια». Ενδεικτικό αυτής, είπε ο κ. Ερχιουρμάν, είναι το γεγονός ότι η κ. Λουτ συναντήθηκε 2,5 ώρες με τον Μουσταφά Ακιντζί και 2 ώρες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Όπως ενημερώθηκε από τον Τ/κ ηγέτη, συνέχισε, «είναι φανερό ότι συζητείται η ουσία. Το βλέπουμε αυτό άλλωστε».

Έγινε, πρόσθεσε, αξιολόγηση της έκθεσης Γκουτέρες από το ΣΑ του ΟΗΕ, έγινε μια δήλωση για το θέμα (από τα ΗΕ) και «πάνω κάτω αυτή τη στιγμή το πλαίσιο είναι γνωστό. Και αναμένεται από τις δύο πλευρές, εντός αυτού του πλαισίου, να είναι εποικοδομητικές. Αναμένεται να μην υπάρξουν αχρείαστες καθυστερήσεις και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Εμείς ως τ/κ πλευρά, από την αρχή είχαμε αυτό το αίτημα, ειδικά όσον αφορά την μεθοδολογία».

Κατά τον κ. Ερχιουρμάν είναι πρόωρο να λεχθεί οτιδήποτε για την διαδικασία, αναμένεται η δεύτερη επίσκεψη Λουτ, σημείωσε.

Σημείωσε επίσης το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας - Απλικίου σε λίγες μέρες ενώ για το θέμα της κινητής τηλεφωνίας είπε ότι οι διεργασίες συνεχίζονται και αναμένονται θετικές εξελίξεις.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.