Observer: Οι Κύπριοι δεν μπορούν να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση για χαλούμι

Observer: Οι Κύπριοι δεν μπορούν να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση για χαλούμι

Σε ανησυχίες για τη δυνατότητα των Κυπρίων παραγωγών να καλύψουν την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για χαλούμι, αναφέρεται ρεπορτάζ της εφημερίδας Observer.

 

Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για «πρωτοφανή παγκόσμια δημοφιλία» του ημίσκληρου κυπριακού τυριού, που επιβεβαιώνεται από την υπογραφή πρωτοκόλλου για την εξαγωγή κυπριακών γαλακτοκομικών στην Κίνα, όπου η μεσαία τάξη φέρεται να έχει λατρέψει το χαλούμι.

Ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι στην Κύπρο ανησυχούν για το κατά πόσο μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση. Ένας εξ αυτών, από τη Λάρνακα, δηλώνει στην εφημερίδα ότι ήδη είναι δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες των αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Δανίας και της Αυστραλίας. «Αν το μάθουν και οι Κινέζοι, θα γίνει αδύνατο να προλαβαίνουμε τις παραγγελίες», σημειώνει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE