Ρωσικές επενδύσεις σε ελικόπτερα και αεροδρόμια στην Τουρκία

Ρωσικές επενδύσεις σε ελικόπτερα και αεροδρόμια στην Τουρκία

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει στην παραγωγή ελικοπτέρων της ρωσικής εταιρείας  Russian Helicopters στην Τουρκία, δήλωσε τη Δευτέρα 12/11 ο διευθυντής του RDIF Κονσταντίν Ζουμπάνοφ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε Ρώσο-τουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιείται στην Μόσχα.  

Ο Ζουμπάνοφ επεσήμανε ότι το RDIF σε συνεργασία με τουρκικό ανεξάρτητο Fund δημιουργούν ένα κοινό Fund, το οποίο εξετάζει μερικά έργα που μπορούν να υλοποιηθούν σε διάφορους τομείς, όπως ο τομέας των υποδομών στις μεταφορές, οι κατασκευές και ο αγροτικός τομέας.  Η σύσταση του κοινού αυτού Ταμείου, η ίδρυση του οποίου είχε συμπεριληφθεί σε συμφωνία προθέσεων που είχε υπογραφεί στα μέσα του προηγούμενους έτους, ολοκληρώθηκε, είπε ο Ζουμπάνοφ, και τώρα άρχισαν να εκπονούνται τα διάφορα επενδυτικά έργα.  

Ο ίδιος προσέθεσε ότι το RDIF μαζί με τους Τούρκους εταίρους του ενδιαφέρεται για κοινές επενδύσεις σε κατασκευές και βελτιώσεις αεροδρομίων. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Αλεξάντρ Σόχιν, μιλώντας στο ίδιο φόρουμ , δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να προσελκύσει Τούρκους επενδυτές  για να συμμετάσχουν σε έργα υποδομής. Ο κ. Σόχιν διευκρίνισε ότι έργα, στα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν Τούρκοι επενδυτές , είναι κατασκευές λιμένων στην Αζοφική Θάλασσα, το σιδηροδρομικό δίκτυο και γενικά ο διάδρομος Βορράς -Νότος, αλλά και οι υποδομές τηλεπικοινωνιών και ψηφιακής οικονομίας.  Παράλληλα επεσήμανε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δίνουν το παρόν όχι μόνο ως υπεργολάβοι αλλά και ως επενδυτές, με μορφές που θα είναι ενδιαφέρουσες για εκείνους.          

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE