Ανασύρθηκαν 42 πτώματα στην πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια

Ανασύρθηκαν 42 πτώματα στην πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια

Έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα τα πτώματα τουλάχιστον 42 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην αποκαλούμενη Camp Fire, στη βόρεια Καλιφόρνια, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας αυτής, ανακοίνωσε ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, ο Κόρι Χόνι.


"Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί τα λείψανα 13 νέων θυμάτων, κάτι που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 42. Αν έχω καταλάβει σωστά, πρόκειται για την πιο πολύνεκρη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας", είπε ο σερίφης Χόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Με τη δήλωση αυτή, ο Χόνι διόρθωσε την προηγούμενη εκτίμησή του κατά την οποία η πυρκαγιά Καμπ είναι η φονικότερη στην ιστορία ολόκληρων των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά θεωρείται επίσης η πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας, αφού απανθράκωσε πάνω από 7.100 σπίτια και άλλα κτίρια, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο, αφότου εκδηλώθηκε, την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Video - ΠτΔ: «Αναλαμβάνουμε την Προεδρία σε μια περίοδο προκλήσεων»

Video - ΠτΔ: «Αναλαμβάνουμε την Προεδρία σε μια περίοδο προκλήσεων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν τονίζοντας πως η παρουσία της επιβεβαιώνει τη στενή συνεργασία.