ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτικό εργαστήρι για μαθητές στο The Mall of Engomi

Εκπαιδευτικό εργαστήρι για μαθητές στο The Mall of Engomi

Τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες είχαν μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου στο The Mall of Engomi. To εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τους μαθητές στο εργαστήριο που διοργάνωσε με θέμα τις τεχνικές παρουσίασης και τις δεξιότητες που χρειάζεται να αποκτήσουν για να εργοδοτηθούν την επόμενη δεκαετία. Το εργαστήρι έγινε από τον κ. Λεωνίδα Αλεξάνδρου, επαγγελματία μέντορα και εκπαιδευτή εφήβων, νέων και υπαλλήλων εταιριών.

Ο κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος ίδρυσε την «Young Future Leaders Academy», μετέδωσε στους μαθητές, τις τεχνικές που χρειάζονται για να έχουν σωστή παρουσίαση με τους νεαρούς να παρακολουθούν το εργαστήριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλη του τη διάρκεια. Έπειτα, χρησιμοποιώντας διαδραστικές μεθόδους ο ομιλητής και οι συμμετέχοντες έγιναν ένα, γεγονός που βοήθησε τους μαθητές να καταλάβουν με αμεσότητα πόσο σημαντική είναι η γλώσσα του σώματος σε μια συνάντηση, το ρόλο που μπορεί να παίξει ο τόνος της φωνής αλλά και το περιεχόμενο των λέξεων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης. Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το τι πρέπει να προσέξουν και ποιες δεξιότητες είναι καλό να αναπτύξουν για να βελτιώσουν τις πιθανότητες εργοδότησης τους τη δεκαετία του 2020.


Ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε σχετικά με το εργαστήρι: «Οι μαθητές του λυκείου είναι οι πολίτες του αύριο και θεωρούμε υποχρέωσή μας να τους δίνουμε τις απαραίτητες γνώσεις για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή επαγγελματική αποκατάσταση – γεγονός που θα βοηθήσει την λειτουργικότητα της κοινωνίας μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οργανώσαμε το εργαστήρι αυτό, για να εφοδιαστούν οι μαθητές, με εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».


Το εκπαιδευτικό αυτό εργαστήρι ήταν ακόμη μια προσπάθεια του The Mall of Engomi να διαφωτίσει τους νεαρούς και να τονίσει τη σημασία της διαπαιδαγώγησής τους. Με ενέργειες σαν αυτή, το εμπορικό κέντρο επιδιώκει την συνέχιση της ενημέρωσης του κοινού για θέματα προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top