Ενδιαφέρον αιγυπτιακού Τύπου για την κοινή στρατιωτική άσκηση με την Κύπρο

Ενδιαφέρον αιγυπτιακού Τύπου για την κοινή στρατιωτική άσκηση με την Κύπρο

Το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων αιγυπτιακών ΜΜΕ έχει προσελκύσει η κοινή στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 7» που πραγματοποιούν η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος, από τις 23 έως τις 30 Νοεμβρίου, δυτικά της Κρήτης.

Η «Αλ Αχράμ», στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα της επισημαίνει ότι «ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου έφτασαν στην Ελλάδα το Σάββατο για να συμμετάσχουν στη κοινή στρατιωτική, εκπαιδευτική επιχείρηση «ΜΕΔΟΥΔΑ 7», η οποία θα διεξαχθεί δυτικά της Κρήτης».

Αντίστοιχα ρεπορτάζ φιλοξενούν οι εφημερίδες «Egypt Today», «Egypt Independent» και «Misr El Youm».

Σε επίσημη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Tamer El-Refaie, αναφέρει ότι «οι κοινές ασκήσεις θα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και τη διαχείριση κοινών ναυτικών και αεροπορικών επιχειρήσεων, τη θαλάσσια παρακολούθηση, τον εντοπισμό υποβρυχίων, τη διασφάλιση πετρελαϊκών πλατφορμών και ζωτικών στόχων στη θάλασσα, καθώς επίσης τον έλεγχο και την επιθεώρηση ύποπτων πλοίων καθώς και διαδικασίες έρευνας και διάσωσης».

Σε όλα τα ρεπορτάζ, επισημαίνεται επίσης ότι τη «ΜΕΔΟΥΣΑ 7» παρακολουθούν σπουδαστές των αιγυπτιακών στρατιωτικών σχολών.

Όλα τα ρεπορτάζ συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό και μεταφέρουν το ξεκάθαρο μήνυμα της όλο και μεγαλύτερης σύσφιγξης των σχέσεων Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδος, στον στρατιωτικό τομέα.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE