Ντονμέζ: Δεν θα σταματήσουμε τις γεωτρήσεις μέχρι να βρούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ντονμέζ: Δεν θα σταματήσουμε τις γεωτρήσεις μέχρι να βρούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

“Δεν θα σταματήσουμε τις γεωτρήσεις μέχρι να βρούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη της γεώτρησης στα ρηχά νερά της Μερσίνας.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στόχος είναι μια ανεξάρτητη και ισχυρή Τουρκία στην ενέργεια. “Τα βήματα που κάνουμε είναι ικανά να αλλάξουν κατά βάση όχι μόνο την ενεργειακή αγορά στην χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας”, είπε ο Τούρκος Υπουργός. “Είμαστε και πάλι ενθουσιασμένοι για την έναρξη γεώτρησης στα ρηχά της Μερσίνας”, ανέφερε ο Φατίχ Ντονμέζ στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι βασικός στόχος τους είναι η ειρήνη, γαλήνη και σταθερότητα στην περιοχή. “Η Τουρκία ακολουθώντας την ιστορική της αποστολή θα είναι ο υποστηρικτής της ειρήνης και σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως έχουμε πει και προηγουμένως δεν έχουμε βλέψεις στις πηγές κανενός. Η έγνοια μας είναι να ενισχύσουμε την οικονομία μας με τις δικές μας πηγές χρησιμοποιώντας τα νομικά μας δικαιώματα. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουμε και στην περιοχή μας. Εμείς κινούμαστε για την δική μας στρατηγική ενέργεια”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πρώτα ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους με έρευνες του Ορούτς Ρέις και του Μπαρμπαρός και στη συνέχεια ξεκίνησε γεώτρηση του Πορθητή και σήμερα ξεκινά γεώτρηση στα ρηχά νερά. “Τις εργασίες μας στα ρηχά νερά θα τις πραγματοποιήσουμε με την πλατφόρμα γεώτρησης μας που μπορεί να εργαστεί στα 101 και 90 μέτρα βάθος νερού. Αρχικά θα κάνουμε δύο γεωτρήσεις στα ρηχά νερά στην ανατολική Μεσόγειο όπου είναι οι αδειοδοτημένες περιοχές μας. Μετά από αυτές τις γεωτρήσεις που τις έχουν σχεδιάσει μόνο Τούρκοι πολιτικοί μηχανικοί, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ο Πορθητής, το Μπαρμπαρός, το Ορούτς Ρέις, και το νέο γεωτρύπανο που θα προσθέσουμε σύντομα στο νηολόγιο μας είναι τα έγγραφα της παρουσίας μας στις θάλασσες”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η πρώτη γεώτρηση στα ρηχά νερά είναι αυτή της Μερσίνας η οποία αποκαλείται Βόρεια Ερντεμλί-1 και θα έχει βάθος 2 χιλιάδων 100 μέτρων. “Μετά την πλατφόρμα γεώτρησης θα την μεταφέρουμε στα Άδανα/Καράτας. Κι εκεί θα ξεκινήσουμε τη γεώτρηση Κουζούπιναρπ-1 βάθους 4 χιλιάδες 100 μέτρα. Η δεύτερη γεώτρηση μας θα διαρκέσει περίπου 4 μήνες. Μετά που θα ολοκληρωθούν αυτές οι γεωτρήσεις μας θα συνεχίσουμε με μεγάλη ταχύτητα τις εργασίες μας. Δεν θα αφήσουμε ούτε ρηχά ούτε βαθιά νερά που να μην τα ερευνήσουμε. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται υπομονή για την έρευνα υδρογονανθράκων”, ανέφερε.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE