ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Νέα ποινή φυλάκισης για Ορφανίδη

Νέα ποινή φυλάκισης για Ορφανίδη

Δύο χρόνια φυλάκιση, επιβλήθηκε στον Χρίστο Ορφανίδη, για ακάλυπτες επιταγές, η οποία ωστόσο θα συντρέχει με τις προηγούμενες ποινές.

Την Δευτέρα (26/11) επιβλήθηκε από το Εφετείο ακόμα μια ποινή φυλάκισης στον Χρίστο Ορφανίδη, για αδικήματα έκδοσης ακάλυπτων επιταγών. Η υπόθεση αφορά έκδοση τεσσάρων ακάλυπτων επιταγών.

Ο δικηγόρος του καταδικασθέντα, σύμφωνα με τον 'Φιλελεύθερο', αγόρευσε για μετριασμό ποινής, είπε ότι ο πελάτης του εκτίει ποινή φυλάκισης από τον Σεπτέμβριο του 2017 για παρόμοια αδικήματα, ενώ αναφέρθηκε και σε προσωπικές περιστάσεις του Χρίστου Ορφανίδη λέγοντας: «Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείες και ο εγκλεισμός του στις φυλακές επιδρά αρνητικά στην υγεία του».

Σημείωσε επίσης ότι, μεγάλο μέρος της εταιρείας του Χρ. Ορφανίδη, αποπληρώθηκε με προσπάθειές του καταδικασθέντα.

Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση τον Σεπτέμβριο του 2017 και ακολούθησαν διάφορες άλλες ποινές. Μεγαλύτερη είναι αυτή του Ιανουαρίου του 2018μ που καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκισης. Οι εν λόγω ποινές εκτίονται διαδοχικά.

Η επιπλέον ποινή φυλάκισης που επέβαλε στον επιχειρηματία το Εφετείο την Δευτέρα (26/11), θα συντρέχει με τις υπόλοιπες, αφού όπως σημειώνεται στην απόφαση: «στην προκειμένη περίπτωση, εφόσον τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ο εφεσίβλητος στις προηγούμενες ποινικές υποθέσεις τελέστηκαν υπό την ιδιότητα του ως διευθυντής της εταιρείας, αφορούσαν στην παροχή συνδρομής στην έκδοση ακάλυπτων επιταγών της εταιρείας, αφορούσαν στην ίδια χρονική περίοδο και αποτελούσαν μέρος της ενιαίας συμπεριφοράς των αδικημάτων για τα οποία βρέθηκε ένοχος κατ’ έφεση στην παρούσα ποινική υπόθεση, η ισχύουσα αρχή της συνολικότατας της ποινής δεν δικαιολογεί την επιβολή διαδοχικών ποινών».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Απόδραση βαρυποινίτη: Δεν παραδέχεται ενοχή ο πατέρας του - Υπήρχαν και άλλα συγγενικά πρόσωπα για επίσκεψη

Απόδραση βαρυποινίτη: Δεν παραδέχεται ενοχή ο πατέρας του - Υπήρχαν και άλλα συγγενικά πρόσωπα για επίσκεψη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν ο 68χρονος πατέρας του 42χρονου ισοβίτη και ο 42χρονος μετά από εύλογη υποψία που κατέχει η Αστυνομία, ότι οι δύο ύποπτοι ενέχονται στα υπό διερεύνηση αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση, ενώ το Δικαστήριο επεφύλαξε να ανακοινώσει την απόφαση του αύριο Σάββατο για την κράτηση ή μη των υπόπτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top