ΚΥΠΡΟΣ: Νεκρός 69χρονος λόγω... ασανσέρ -Έπεσε κατά τη μεταφορά του με φορείο από τις σκάλες -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Νεκρός 69χρονος λόγω... ασανσέρ -Έπεσε κατά τη μεταφορά του με φορείο από τις σκάλες -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα σοβαρό περιστατικό φέρνει στο φως με δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αλήθεια». Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ που υπογράφει η Ανδρονίκη Έλληνα, 69χρονος «πέθανε λόγω έλλειψης ανελκυστήρα».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι ένοικοι πολυκατοικίας στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων δηλώνουν απελπισμένοι, αφού στο κτήριο δεν υπάρχει ανελκυστήρας, με αποκορύφωμα το θάνατο 69χρονου γείτονά τους.

Ο 69χρονος μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη δεν μπορούσε να μεταφερθεί με φορείο από τις σκάλες, η Πυροσβεστική καθυστέρησε 1,5 ώρα και ο άτυχος άντρας ξεψύχησε αναμένοντας να μεταφερθεί στο Γεν. Νοσοκομείο Λάρνακας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22 Αυγούστου 2018, όταν ο 69χρονος στην προσπάθεια των νοσηλευτών να τον μεταφέρουν με φορείο από τις σκάλες, έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε στο κεφάλι και αιμορραγούσε.

Τότε αντιλήφθηκαν ότι η μεταφορά από τις σκάλες δεν ήταν δυνατή με αποτέλεσμα να κληθεί η  Πυροσβεστική που με πλατφόρμα και μετά από 1,5 ώρα κατέβασαν τον 69χρονο από τον 3ο όροφο, όπως ήταν ήδη αργά. Έτσι ο άτυχος 69χρονος και ενώ βρισκόμαστε στο 2018, πέθανε περιμένοντας να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Οι ένοικοι καταγγέλλουν αδιαφορία του Υπ. Εσωτερικών, στο οποίο είχαν αποστείλει σχετική επιστολή το 2017 για την τοποθέτηση ανελκυστήρα, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα υλοποιείτο αρχές του 2018.

Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι που μένουν στην πολυκατοικία, οι πλείστοι εκ των οποίων είναι άνω των 80 ετών, βιώνουν στην καθημερινότητά τους τραγικές στιγμές, αφού δεν μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες και πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι εντός των διαμερισμάτων τους, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE