ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εθνικός στόχος η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εθνικός στόχος η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Την εκτίμηση ότι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα βρίσκει διεθνώς ολοένα και περισσότερα ερείσματα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.


Κατά την επίσκεψή του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον χώρο από τον Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή, τον οποίο ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη για την πολύχρονη εμβληματική προσφορά του, η οποία «έχει οδηγήσει στην σταδιακή καταξίωση του Μουσείου».

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη διεθνή απήχηση που έχει αποκτήσει πλέον το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αναφέροντας «το τελευταίο άρθρο της κορυφαίας δημοσιογράφου των Sunday Times Sarah Baxter». Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, η συγκεκριμένη αρθρογράφος υποστήριξε με «γενναιότητα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εδώ, στον χώρο όπου ανήκουν, [γράφοντας] ότι : "Το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα είναι απολύτως επαρκές για να φιλοξενήσει τα γνήσια γλυπτά του Παρθενώνα, αντί για τα καλοφτιαγμένα αντίγραφα που εκθέτει. Γιατί να μην τα ανταλλάξουμε; Αγωνιζόμαστε για μία χαμένη μάχη, για να κρατήσουμε τα λάφυρά μας, όταν υπάρχουν καινοτόμοι τρόποι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας"».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σημείωσε ότι «υπό τα δεδομένα αυτά έχω την αίσθηση ότι ένας μεγάλος, πραγματικά εθνικός, στόχος μας, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σ’ αυτό το Μουσείο –το όραμα της Μελίνας, για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία– βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς».

«Βέβαια τούτο δεν μπορεί να οδηγήσει σ’ εφησυχασμό εκ μέρους μας. Όλως αντιθέτως αυξάνει τις δικές μας ευθύνες», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Κλείδωσε» η ώρα της συνάντησης του ΠτΔ με τη Ντι Κάρλο

«Κλείδωσε» η ώρα της συνάντησης του ΠτΔ με τη Ντι Κάρλο

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη η αναπληρώτρια ΓΓ των ΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 1030 θα δει τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE