Η μέρα που ο Γλαύκος Κληρίδης στήριξε τον Μακάριο αντί τον πατέρα του – Τι του απάντησε όταν του είπε πως «δεν τίμησε τον πατέρα του»

Η μέρα που ο Γλαύκος Κληρίδης στήριξε τον Μακάριο αντί τον πατέρα του – Τι του απάντησε όταν του είπε πως «δεν τίμησε τον πατέρα του»

13 Δεκεμβρίου 1959. Οι πρώτες προεδρικές εκλογές του νησιού ως ανεξάρτητο κράτος είναι γεγονός και οι Κύπριοι και για πρώτη φορά μετά το ενωτικό δημοψήφισμα και οι Κύπριες, συνέρρεαν κατά δεκάδες για να ασκήσουν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα για εκλογή Προέδρου.

Η μέρα εκείνη στιγματίστηκε από κάποια ευτράπελα και κάποιες απρόοπτες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα την υποστήριξη του Γλαύκου Κληρίδη προς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο αντί προς τον πατέρα του, Ιωάννη Κληρίδη.

Στο μεταξύ ήδη από τον Απρίλιο του ιδίου έτους είχε συσταθεί μία μεταβατική επιτροπή σε ρόλο προσωρινής κυβέρνησης που απαρτιζόταν από τον Μακάριο, τον Φαζίλ Κουτζιούκ και δέκα υπουργούς, επτά Ε/Κ (μεταξύ αυτών ο Γλαύκος Κληρίδης, ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης, ο Πασχάλης Πασχαλίδης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος) και τρεις Τ/Κ, ετοιμάζεται για τις πρώτες προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE