VIDEO - ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στον ΣΚΑΪ

VIDEO - ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στον ΣΚΑΪ

Πολύ ισχυρή χαρακτηρίζεται η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12), που προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές στους ορόφους του κτηρίου του ΣΚΑΪ, χωρίς, ωστόσο, να έχει σημειωθεί τραυματισμός.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στον ΣΚΑΙ, ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, οι δράστες ήταν δύο, άφησαν τη βόμβα σε σάκο και έφυγαν με μοτοσικλέτα.

Όλα δείχνουν ότι είχαν παρακολουθήσει την περιοχή επί ημέρες, οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες, τοποθετώντας μάλιστα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τέτοιο τρόπο ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς τον ΣΚΑΪ.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 2.35 τα ξημερώματα και ήταν εξαιρετικά ισχυρή, και οι τρομοκράτες πέτυχαν την «τέλεια έκρηξη», καθώς δεν έμεινε το παραμικρό από το μηχανισμό.

Δείτε το βίντεο της έκρηξης που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από την ιστοσελίδα Zougla.gr:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Από την ακινησία, στην «ανάπτυξη συνεργασίας» - Τα ΜΟΕ και η διαδικασία βήμα - βήμα μέχρι τον Ιούλιο

Κυπριακό: Από την ακινησία, στην «ανάπτυξη συνεργασίας» - Τα ΜΟΕ και η διαδικασία βήμα - βήμα μέχρι τον Ιούλιο

Σε μια περίοδο όπου το κυπριακό βρισκόταν σε παρατεταμένο λήθαργο, από τον Ιούλιο του 2017 όπου ο Αντόνιο Γκουτέρες, μας ευχήθηκε «καλή επιτυχία» κηρύσσοντας τη λήξη της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά μέχρι σήμερα, οχτώ χρόνια μετά, έχοντας μια Τουρκία και ένα ψευδοκράτος, να απαιτούν λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα, το αποτέλεσμα της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, δικαιολογημένα, έφερε χαμόγελα κυρίως σε Λευκωσία και Αθήνα.