ΔΙΕΘΝΗ

Μαζική παραγωγή στρατιωτικού πυραύλου από την Τουρκία

Μαζική παραγωγή στρατιωτικού πυραύλου από την Τουρκία

Μαζική παραγωγή του πυραύλου Atmaca άρχισε η Τουρκία.

Μαζική παραγωγή του πρώτου ναυτικού πυραύλου Αtmaca ξεκίνησε η Τουρκία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημοσιεύουν δήλωση του προέδρου της εταιρείας ROKETSAN, ο οποίος διαψεύδει ελληνικά δημοσιεύματα ότι πρόκειται για κλεμμένο σχέδιο ή αντιγραφή άλλου πυραύλου.

Η παραγωγή των κατευθυνόμενων πυραύλων κατά πλοίων θα εγκατασταθούν στα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που κατασκευάζει η Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος MILGEM. Οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι κατασκευάστηκαν από την τουρκική εταιρεία ROKETSAN και η, επίσης, τουρκική εταιρεία ASELSAN κατασκεύασε τα συστήματα ελέγχου πυρός.

O πρόεδρος της ROKETSAN, Σελτσούκ Γιασάρ, διαψεύδοντας ελληνικά δημοσιεύματα είπε ότι “είναι ένα εντελώς πρωτότυπο, εθνικό προϊόν”, προσθέτοντας ότι “ο κινητήρας προέρχεται από το εξωτερικό, αλλά και αυτός σύντομα θα κατασκευαστεί με εγχώριες δυνατότητες”.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top