Μαζική παραγωγή στρατιωτικού πυραύλου από την Τουρκία

Μαζική παραγωγή στρατιωτικού πυραύλου από την Τουρκία

Μαζική παραγωγή του πυραύλου Atmaca άρχισε η Τουρκία.

Μαζική παραγωγή του πρώτου ναυτικού πυραύλου Αtmaca ξεκίνησε η Τουρκία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημοσιεύουν δήλωση του προέδρου της εταιρείας ROKETSAN, ο οποίος διαψεύδει ελληνικά δημοσιεύματα ότι πρόκειται για κλεμμένο σχέδιο ή αντιγραφή άλλου πυραύλου.

Η παραγωγή των κατευθυνόμενων πυραύλων κατά πλοίων θα εγκατασταθούν στα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που κατασκευάζει η Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος MILGEM. Οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι κατασκευάστηκαν από την τουρκική εταιρεία ROKETSAN και η, επίσης, τουρκική εταιρεία ASELSAN κατασκεύασε τα συστήματα ελέγχου πυρός.

O πρόεδρος της ROKETSAN, Σελτσούκ Γιασάρ, διαψεύδοντας ελληνικά δημοσιεύματα είπε ότι “είναι ένα εντελώς πρωτότυπο, εθνικό προϊόν”, προσθέτοντας ότι “ο κινητήρας προέρχεται από το εξωτερικό, αλλά και αυτός σύντομα θα κατασκευαστεί με εγχώριες δυνατότητες”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Με βάση τα στοιχεία (σε ότι αφορά την υπόθεση «Σάντη»), η Αστυνομία έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της διερεύνησης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και υπεράνω της διαδικασίας, όπως και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να στοχοποιείται χωρίς τεκμήρια».

BEST OF TOTHEMAONLINE