Γενικός Εισαγγελέας: «Θα εξεταστούν η καταγγελία Λοϊζιδου κατά Γενικού Ελεγκτή»

Γενικός Εισαγγελέας: «Θα εξεταστούν η καταγγελία Λοϊζιδου κατά Γενικού Ελεγκτή»

Ο Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι θα εξετάσει την καταγγελία Λοϊζίδου κατά Μιχαηλίδη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης θα εξετάσει την καταγγελία της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου κατά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ίδιος.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με την καταγγελία της κ. Λοϊζίδου, ο κ. Κληρίδης είπε: «Θα την εξετάσω όπως όλες τις άλλες καταγγελίες».

Υπενθυμίζεται ότι η Επίτροπος κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν εφοδίασε το γραφείο της με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ως είχε εκ του Νόμου υποχρέωση, ώστε προχωρήσει σε διερεύνηση συγκεκριμένης υπόθεσης και για το σκοπό αυτό προχώρησε σε καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

«Κατά τη διερεύνηση της καταγγελίας η Ελεγκτική Υπηρεσία μέσω του επικεφαλής της, Γενικού Ελεγκτή, δεν με εφοδίασε με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ως είχε εκ του Νόμου υποχρέωση, ώστε να μπορέσω απρόσκοπτα και αδιάλειπτα να προχωρήσω στη διερεύνηση της υπόθεσης», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ψευδή χαρακτήρισε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης την αναφορά της Επιτρόπου ότι δεν συνεργάστηκε με το Γραφείο της.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης, δόθηκε γραπτή απάντηση σε όλα τα ερωτήματα της, απλώς δεν της αποκαλύφθηκε το όνομα του καταγγέλλοντα. Κάλεσε παράλληλα την κ. Λοϊζίδου Νικολαΐδου να εξηγήσει τα κριτήρια των δικών της ενεργειών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ - Ερχιουρμάν: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των δύο ηγετών - Τι συμφώνησαν

ΠτΔ - Ερχιουρμάν: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των δύο ηγετών - Τι συμφώνησαν

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Μαΐου 2026, στη Λευκωσία η συνάντηση του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου  ηγέτη στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Khassim Diagne, στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE