ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάρια Γλυπτικής Λαχανικών

Σεμινάρια Γλυπτικής Λαχανικών

Στις 11 και 17 Δεκεμβρίου, ο πετυχημένος σεφ Φώτης Φωτίου με 10 διεθνής διακρίσεις επισκέφτηκε το American College για να διδάξει στους φοιτητές του τα μυστικά της διακόσμησης της κρύας κουζίνας.

Ο κύριος Φωτίου μαζί με τους φοιτητές δημιουργήσαν ένα υπέροχο μπουκέτο από διάφορα κοινά λαχανικά, όπως παντζάρια, καρότα και πατάτες. Η τέχνη της Γλυπτικής Λαχανικών ξεκίνησε στην Ταϊλάνδη πριν 300 χρόνια, έγινε διαδεδομένη στην Κυπριακή κουζίνα τις προηγούμενες δεκαετίες, ενώ αρχίζει να επιστρέφει στην διακόσμηση εντυπωσιακών μπουφέ κυρίως σε πολυτελή ξενοδοχεία.


Ο γνωστός σεφ τόνισε πως «είναι σημαντικό η τεχνογνωσία να διατηρείται και να εξελίσσεται με την πάροδο των χρόνων. Ένας ολοκληρωμένος μάγειρας θα χρειαστεί να έχει γνώση από διάφορες τεχνικές και πόστα σε μια επαγγελματική κουζίνα, ώστε να ανελιχτεί. Είμαι εντυπωσιασμένος με τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του American College και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φοιτητές και τους καθηγητές για την υποστήριξη και τον επαγγελματισμό τους.»


Ο καθηγητής Χρήστος Ανδρέου ανέφερε πως το American College είναι αποφασισμένο να προάγει τις Γαστρονομικές Τέχνες και να εκπαιδεύει άριστα καταρτισμένους μάγειρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top