Οι επόμενοι σταθμοί για την κυπριακή οικονομία το 2019

Οι επόμενοι σταθμοί για την κυπριακή οικονομία το 2019

Τις ημερομηνίες για τις αξιολογήσεις του επόμενου έτους έδωσαν στη δημοσιότητα οι οίκοι αξιολόγησης, καθορίζοντας οκτώ σταθμούς για αξιολόγηση της κυπριακής πιστοληπτικής ικανότητας.

 

         
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον οίκο αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος είναι ο μόνος από τους τέσσερις (αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) που διατηρεί ακόμη το κυπριακό αξιόχρεο στην κατηγορία «σκουπίδια» (Ba2, δύο βαθμίδες από την επενδυτική κατηγορία με σταθερή προοπτική), αφού οι άλλοι τρεις οίκοι την χρονιά που φεύγει έχουν αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επενδυτική βαθμίδα.
 
 
Ο οίκος θα εκδώσει την πρώτη από τις δύο αξιολογήσεις του στις 29 Μαρτίου του 2019. Να σημειωθεί το 2018 ότι ο οίκος Moody’s προχώρησε σε μόνο μία πράξη αξιολόγησης το 2018 (27 Ιουλίου), αφού ματαίωσε την πρώτη αξιολόγηση του, που ήταν προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο, προφανώς λόγω της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές. Ο Moody’s είχε υποβαθμίσει το κυπριακό αξιόχρεο στα «σκουπίδια» τον Μάρτιο του 2012.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

Την ώρα που το ΔΗΚΟ ανοίγει επίσημα τη συζήτηση για το μέλλον του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία συνένωσης ή στενότερης συνεργασίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά, αν όχι αρνητικά, απέναντι στο εγχείρημα που προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE