«Στα παιδιά θα έλεγα να διαβάζουν, γιατί δεν ξέρουν τι χάνουν». Μία συζήτηση με την Ξένια Καλογεροπούλου

«Στα παιδιά θα έλεγα να διαβάζουν, γιατί δεν ξέρουν τι χάνουν». Μία συζήτηση με την Ξένια Καλογεροπούλου

«Κάποτε είπα στον Καραγάτση πως θα θελα να γράφω. Με ρώτησε «έχεις κάτι να πεις;» Του είπα, “όχι”. “Ε, τότε να μην γράψεις”, μου είπε. Και δεν έγραψα λογοτεχνία. Σήμερα δεν είμαι συγγραφέας. Το Γράμμα στον Κωστή, ήταν ανάγκη, κάθαρση».

Συνέντευξη στην Ιλιάνα Κουλαφέτη

Αφοπλιστικά ειλικρινής και αληθινή σου προκαλουν αμηχανία οι χειμαρρώδεις εξομολογήσεις της. Η γλυκιά κοπέλα του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, η Μεγάλη Κυρία του παιδικού θεάτρου της Ελλάδας, δεν στρογγυλεύει τις γωνίες, δεν βάζει σάλτσα στις αφηγήσεις της. Δεν τις χρειάζεται. Τη συναντήσαμε στο Σολώνειο Βιβλιοπωλείο με αφορμή την επίσκεψή της στην Κύπρο και την παρουσίαση του βιβλίου της στο Σολώνειο Βιβλιοπωλείο και συζητήσαμε μαζί της για το βιβλίο, το θέατρο και τον πολιτισμό.

Το βιβλίο σας είναι ένας πραγματικός χείμαρρος ειλικρίνειας, μια εξομολόγηση. Θέλω λίγο να μου μιλήσετε για αυτή τη διαδικασία από την αρχή της μέχρι το τέλος της.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τον απόδημο Δαμιανό Κωνσταντίνου για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στην οικονομία, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απονέμοντάς του το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE