Νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία για το οδικό δίκτυο

Νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία για το οδικό δίκτυο

Συσσώρευση νερού στους αυτοκινητόδρομους Λεμεσού – Λευκωσίας και Λάρνακας – Λευκωσίας, ιδιαίτερα στις περιοχές Πέρα Χωρίου Νήσου και Λατσιών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης των διερχόμενων οχημάτων.

Περαιτέρω, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στις περιοχές αυτές, η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς στο οδικό δίκτυο είναι περιορισμένη.

Στην επαρχία Πάφου, κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία στο δρόμο Γαλαταριάς – Παλαιάς Πενταλιάς, προς τη Μονή Παναγίας του Σίντη.

Κλειστοί για την τροχαία κυκλοφορία είναι ο δρόμος Κελοκεδάρων – Νατάς – Αμαργέτη, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή, ο δρόμος Νατά – Επισκοπής λόγω υπερχείλισης ποταμού, καθώς και ο δρόμος Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερός. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό.

Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί, είναι οι δρόμοι στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Τροόδους, λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών, ενώ στην περιοχή Τροόδους επικρατεί ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς να είναι περιορισμένη.

Ιδιαίτερα ολισθηροί είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς και Κακοπετριάς – Καρβουνά, λόγω βροχόπτωσης.

Στην πλατεία Τροόδους, το ύψος των χιονιών είναι 15 εκατοστόμετρα και στην κορυφή του Ολύμπου το ύψος των χιονιών είναι 25 εκατοστόμετρα.

Καλούνται όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE