Κοινές ναυτικές ασκήσεις Ιράν - Ρωσίας στην Κασπία Θάλασσα

Κοινές ναυτικές ασκήσεις Ιράν - Ρωσίας στην Κασπία Θάλασσα

Το Ιράν και η Ρωσία προετοιμάζουν τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων στην Κασπία Θάλασσα, μερικές από τις οποίες θα αφορούν τη διάσωση και την αντιμετώπιση της πειρατείας, δήλωσε σήμερα διοικητής του ιρανικού πολεμικού ναυτικού.

"Πολεμικές ασκήσεις τακτικής, διάσωσης και κατά της πειρατείας μεταξύ των ιρανικών και των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων προγραμματίζονται και θα γίνουν στο προσεχές μέλλον", μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr επικαλούμενο δήλωση που έκανε ο υποναύαρχος Χοσεΐν Χανζαντί.

Το Ιράν και η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει αρκετές φορές κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Κασπία, μεταξύ των οποίων το 2015 και το 2017.

Οι δύο χώρες έχουν στενούς δεσμούς και στον πόλεμο στη Συρία υποστηρίζουν και οι δύο τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

O Χανζαντί επανέλαβε εξάλλου την αντίθεση του Ιράν στη στρατιωτική παρουσία οποιασδήποτε χώρας βρίσκεται εκτός της περιοχής της Κασπίας και σημείωσε ότι "όλες οι χώρες γύρω από την Κασπία έχουν την ίδια προσέγγιση", πρόσθεσε το πρακτορείο Mehr.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πέρυσι ότι παραμένει σθεναρά προσηλωμένη στην εμβάθυνση των δεσμών της με το Ιράν παρά την απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν μια διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά και να επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE