ΕΛΛΑΔΑ: Μετά τη «Σοφία» ο «Τηλέμαχος»- Θερμοκρασίες μέχρι και 14 βαθμούς κάτω από το 0

ΕΛΛΑΔΑ: Μετά τη «Σοφία» ο «Τηλέμαχος»- Θερμοκρασίες μέχρι και 14 βαθμούς κάτω από το 0

Μετά τη “Σοφία” φτάνει στην Ελλάδα ο “Τηλέμαχος”, με την χώρα να βρίσκεται σε κλοιό πραγματικής βαρυχειμωνιάς, με τον υδράργυρο σε ελάχιστες περιοχές να φτάνει σε διψήφιο αριθμό, ενώ αναμένονται θερμοκρασίες μέχρι και 14 βαθμοί Κελσίουυπό το μηδέν.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, “Τηλέμαχος”, θα έχει μικρότερη χρονική διάρκεια από τη “Σοφία”, ενώ σύμφωνα με ελλαδικά Μ.Μ.Ε. αναμένεται να φθάσει τη Δευτέρα (7/1) στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί του ψυχρότερες αέριες μάζες, με χιονοπτώσεις σε χαμηλό επίπεδο.

Πάντως, η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΜΥ) για την Κυριακή (6/1), αναφέρει ότι στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και τους 14 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν, ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία θα είναι γύρω στους -03 βαθμούς.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE