Η ξαφνική μείωση εισοδήματος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και θανάτου

Η ξαφνική μείωση εισοδήματος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και θανάτου

Η ξαφνική και απρόβλεπτη μείωση του προσωπικού εισοδήματος ενός ανθρώπου, ακόμη κι αν έχει συμβεί σε νεαρή ηλικία, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και πρόωρο θάνατο από άλλες αιτίες, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ταλί Ελφασί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στη Φλόριντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό Circulation, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 4.000 ανθρώπους ηλικίας 23 έως 35 ετών.

Εξέτασαν σε βάθος 15ετίας περιπτώσεις που το εισόδημα των συμμετεχόντων είχε απότομα πέσει τουλάχιστον κατά 25%.

Διαπιστώθηκε ότι οι μεγαλύτερες απώλειες προσωπικού εισοδήματος σχετίζονται μέσα στην επόμενη δεκαετία με σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και υπερδιπλάσιο κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό, καρδιακή ανεπάρκεια ή άλλη καρδιοπάθεια, σε σχέση με όσους ανθρώπους έχουν σχετικά σταθερό εισόδημα.

Οι γυναίκες, σύμφωνα με τη μελέτη, κινδυνεύουν περισσότερο, επειδή είναι πιθανότερο να εμφανίσουν απότομα «σκαμπανεβάσματα» στο ατομικό εισόδημά τους.

«Η αστάθεια του εισοδήματος αποτελεί αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η κ. Ελφασί. Τόνισε ότι μετά το 1980 αυξάνει σταδιακά όχι μόνο η εισοδηματική ανισότητα, αλλά και η εισοδηματική ανασφάλεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE