CIFA: Άνοιξε η πόρτα για πρόσβαση ξένων επενδυτών στα κυπριακά ταμεία

CIFA: Άνοιξε η πόρτα για πρόσβαση ξένων επενδυτών στα κυπριακά ταμεία

Η ένταξη των Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων ΟΣΕΚΑ (UCITS) και ΟΕΕ (AIFs) στην πλατφόρμα Vestima Fund της Clearstream είναι μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, που διανοίγει νέες δυνατότητες και προοπτικές για την Κύπρο, αναφέρει ο Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA).

 

 
Σε ανακοίνωση ο CIFA αναφέρει ότι με την ένταξη των κυπριακών επενδυτικών ταμείων «ανοίγει η πόρτα για επενδυτές και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο, ώστε να έχουν πρόσβαση στα κυπριακά ταμεία και τα κυπριακά αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και για να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, απολαμβάνοντας έτσι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει η χώρα».
 
Προσθέτει ότι η ένταξη των Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων στην πλατφόρμα έγινε κατορθωτή μετά από ένα χρόνο έντονων διαπραγματεύσεων με την Clearstream, επί του νομικού κανονιστικού πλαισίου, του φορολογικού πλαισίου, της προστασίας των επενδυτών, καθώς και των μέτρων KYC και AML που λαμβάνει η Κύπρος.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Τις εξελίξεις γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, αλλά και το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE