ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ- ΛΕΜΕΣΟΣ: «Αιματηρή» κωλυσιεργία άφησε ορφανά δύο παιδιά- Τα έλεγε η Αστυνομία αλλά ποιος την άκουγε

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ- ΛΕΜΕΣΟΣ: «Αιματηρή» κωλυσιεργία άφησε ορφανά δύο παιδιά- Τα έλεγε η Αστυνομία αλλά ποιος την άκουγε

Μπαλάκι μεταξύ Δήμων, κρατικών υπηρεσιών και καταστηματαρχών, το θέμα της δημιουργίας διαχωριστικής νησίδας, στην οδό Νίκου Παττίχη στη Λεμεσό, κάτι που αν γινόταν νωρίτερα, δυο παιδιά σήμερα ίσως να ήταν με τον πατέρα τους.

Του Χρίστου Ζήνωνος

«Τα Δημόσια Έργα είναι υπέρ των κτιστών διαχωριστικών νησίδων» ανέφερε στο ThemaOnline, ο αρμόδιος λειτουργός του Τμήματος, Γιαννάκης Χατζιωσήφ, ο οποίος τη Δευτέρα (14:00) εξήγησε ότι και στην περίπτωση της οδού Νίκου Παττίχη, το Τμήμα είναι υπέρ της δημιουργίας νησίδας.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζιωσήφ, η δημιουργία της νησίδας στη Νίκου Παττίχη, μεταξύ άλλων, θα απέτρεπε δεξιά στροφή των οχημάτων, αλλά και την παράνομη στάθμευση στη συγκεκριμένη οδό, με το Τμήμα να αναμένει σχετική μελέτη από ιδιώτη μελετητή η οποία θα προνοεί διαχωριστική νησίδα και κόλπους στάθμευσης για εξυπηρέτηση των εμπορικών υποστατικών.

Από πλευράς Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, ο κ. Γιαννάκης Καλλικάς, εξήγησε ότι η συγκεκριμένη οδός ανήκει κατά το ήμισυ και στον Δήμο Λεμεσού, και γι’ αυτό ο Δήμος Λεμεσού ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης, μέσω ιδιώτη μελετητή, για τη δημιουργία νησίδας.

Ο κ. Χατζιωσήφ, δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ότι ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, είναι θετικός στη δημιουργία διαχωριστικής και αναμένει την μελέτη του Δήμου Λεμεσού και την πρόταση για το έργο, για να την μελετήσει και να την εγκρίνει.

Πηγή που είναι καθ’ όλα αρμόδια, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι η Αστυνομία, εδώ και χρόνια έχει προβεί σε συστάσεις προς τους αρμόδιους φορείς για δημιουργία διαχωριστικής νησίδας.

Πάντως, από τις 13:20 της Δευτέρας (14/1) το ThemaOnline επικοινώνησε με την ιδιαιτέρα του Δημάρχου Λεμεσού, για να ζητήσει τη θέση του Δήμου, αλλά μέχρι στιγμής (15:30 Δευτέρα 14/1), δεν την έχουμε λάβει.

«Δεν φέρουμε ευθύνη για το θανατηφόρο στην Νίκου Παττίχη», αναφέρουν από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες της συγκεκριμένης οδού, διαμέσου του εκπροσώπου τους Πόλυ Καττάση, όπως γράφει δημοσίευμα του ΚΥΠΕ, οι οποίοι απαντούν στις επικρίσεις που δέχθηκαν για την αντίθεση τους στη δημιουργία της διαχωριστικής νησίδας.

Ο κ. Καττάση, διερωτήθηκε πως μπορεί να φταίνε οι καταστηματάρχες για έναν οδηγό, ο οποίος παραβίασε το απαγορευτικό σήμα και έκανε στροφή δεξιά, ενώ σημείωσε ότι αυτό το περιστατικό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε άλλο δρόμο.

Έτσι λοιπόν, ένα έργο το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αρκετές τροχαίες συγκρούσεις, εξακολουθεί μετά από μια δεκαετία περίπου, να βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης.

*Φωτογραφία από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top