Μόδα και καλλυντικά στην Κύπρο της αρχαιότητας

Μόδα και καλλυντικά στην Κύπρο της αρχαιότητας

Φυσικά χρώματα για κραγιόν και πούδρα και βότανα για αρωματικά. Μπορεί σήμερα η βιομηχανία των καλλυντικών και της μόδας να αποτελούν κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο, πως αποτελούν δημιουργήματα της σύγχρονης εποχής. Μάλιστα, η μόδα και τα καλλυντικά, ήταν συνήθεις και στην αρχαιότητα και οι αρχαίες Ελληνίδες της Κύπρου, ήξεραν πολύ καλά να χρησιμοποιούν τα φυσικά καλλυντικά και να προσέχουν κάθε λεπτομέρεια της εμφάνισής τους.

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Ιδιαίτερα κατά την κλασική περίοδο, παρατηρείται ανάπτυξη στη χρήση των φυσικών καλλυντικών και της μόδας. Οι αρχαίες Κύπριες φορούσαν πολυτελή και προσεγμένα ρούχα, περίτεχνα κοσμήματα, αρώματα ενώ δεν παρέλειπαν να βάφουν τα φρύδια και τα χείλη τους... Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE