Μόδα και καλλυντικά στην Κύπρο της αρχαιότητας

Μόδα και καλλυντικά στην Κύπρο της αρχαιότητας

Φυσικά χρώματα για κραγιόν και πούδρα και βότανα για αρωματικά. Μπορεί σήμερα η βιομηχανία των καλλυντικών και της μόδας να αποτελούν κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο, πως αποτελούν δημιουργήματα της σύγχρονης εποχής. Μάλιστα, η μόδα και τα καλλυντικά, ήταν συνήθεις και στην αρχαιότητα και οι αρχαίες Ελληνίδες της Κύπρου, ήξεραν πολύ καλά να χρησιμοποιούν τα φυσικά καλλυντικά και να προσέχουν κάθε λεπτομέρεια της εμφάνισής τους.

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Ιδιαίτερα κατά την κλασική περίοδο, παρατηρείται ανάπτυξη στη χρήση των φυσικών καλλυντικών και της μόδας. Οι αρχαίες Κύπριες φορούσαν πολυτελή και προσεγμένα ρούχα, περίτεχνα κοσμήματα, αρώματα ενώ δεν παρέλειπαν να βάφουν τα φρύδια και τα χείλη τους... Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE