Γενικός Εισαγγελέας: «Αλλάζει το Δικαστικό Σύστημα» - «Δεν μιλούμε για τον περί Σκύλου Νόμο»

Γενικός Εισαγγελέας: «Αλλάζει το Δικαστικό Σύστημα» - «Δεν μιλούμε για τον περί Σκύλου Νόμο»

Τη σοβαρότητα της κατάστασης στη Δικαιοσύνη τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας ενώ παράλληλα εξαπέλυσε και τα πυρά του που έμεινε στην «απ’ έξω».

Του Μιχάλη Μενελάου

Μιλώντας ενώπιων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, ανάμεσα σε άλλα τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως διαδραματίστηκε και έγινε στο Δικαστικό Σύστημα.

Ο κύριος Κληρίδης, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν μιλούμε για τον περί Σκύλων Νόμο» αλλά μιλούμε για αλλαγή της κοσμοθεωρίας του Δικαστικού Συστήματος.

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει και πυρά, αναφέροντας πως «εάν νομίζουν πως σε αυτά τα θέματα δεν έχει λόγο ο Γενικός Εισαγγελέας, τότε λυπούμαι» εννοώντας τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη για τις οποίες δεν ερωτήθηκε ή ενημερώθηκε, κάτι που τόνισε και στην επίμαχη επιτροπή της Τετάρτης 23/01.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, αναφερόμενος στα όσα λέχθηκαν το τελευταίο διάστημα, είπε πως δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία και ο λόγος ανυπαρξίας θεραπείας είναι η ανυπαρξία τριτοβάθμιου Εφετείου, κάτι που θα επιλυνόταν εάν υπήρχε ανώτερος θεσμός.

Ο Κώστας Κληρίδης, πρότεινε τη θέσπιση αυστηρών κανόνων δεοντολογίας εντός της Δικαιοσύνης, όπως επίσης και την εξέταση δημιουργίας τριτοβάθμιου Δικαστηρίου  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Έφτασε η πτήση με τους 180 Κύπριους από το Ντουπάι

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Έφτασε η πτήση με τους 180 Κύπριους από το Ντουπάι

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE