Χρημ. Επίτροπος: "Προσοχή στις απαιτήσεις για δάνεια πριν την 1η Ιανουαρίου 2001"

Χρημ. Επίτροπος: "Προσοχή στις απαιτήσεις για δάνεια πριν την 1η Ιανουαρίου 2001"

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου με ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε σήμερα εφιστά την προσοχή στους δανειολήπτες ιδιαίτερα στην ΚΕΔΙΠΕΣ και σε λιγότερο βαθμό στο υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με τις απαιτήσεις εις βάρος τους σχετικά με δάνεια που συνήφθησαν πριν την 1η Ιανουαρίου του 2001.

 

Το σημείωμα του κ. Ιωάννου εκδόθηκε ύστερα από την εξέταση αριθμού υποθέσεων που εξέδωσε για καταστρατήγηση του περί τόκου Νόμου του 1977 κατά της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), θυγατρικής της ΣΕΔΙΠΕΣ, πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.
 
Ο κ. Ιωάννου επισημαίνει αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι ο περι ελευθεροποίησης του επιτοκίου Νόμος του 1999 δεν έχει αναδρομική ισχύ και άρα δεν εμποδίζει την εφαρμογή του περί τόκου Νόμου του 1977 σε περίπτωση συμβάσεων που έχουν συναφθεί υπό το καθεστώς το νόμου του 1977 και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Τις εξελίξεις γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, αλλά και το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE