Συνελήφθη ο τέως πρωθυπουργός της Σκωτίας

Συνελήφθη ο τέως πρωθυπουργός της Σκωτίας

Στη σύλληψη του τέως πρωθυπουργού της Σκωτίας και τέως ηγέτη του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ προχώρησε η τοπική αστυνομία.

Η σύλληψη έγινε τη νύχτα της Τετάρτης. Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του, αλλά η φύση αυτών παραμένει αδιευκρίνιστη.

Ο κ. Σάλμοντ τελούσε υπό έρευνα από την αστυνομία της Σκωτίας μετά από εμπιστευτική έρευνα της τοπικής κυβέρνησης επί καταγγελιών δύο γυναικών ότι ο τέως πρωθυπουργός τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά προ ετών. Η κυβέρνηση της Σκωτίας απέστειλε το πόρισμα της έρευνάς της στην αστυνομία τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Άλεξ Σάλμοντ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, αλλά αναφορές στον σκωτσέζικο Τύπο υποστηρίζουν ότι η αστυνομική έρευνα έχει διευρυνθεί λαμβάνοντας υπόψη περισσότερες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Στις αρχές του μήνα οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί στη Σκωτία παραδέχθηκαν ενώπιον δικαστηρίου ότι ο χειρισμός των καταγγελιών των δύο γυναικών έγινε με παράτυπο τρόπο. Συγκεκριμένα, μέλος της επιτροπής που διεξήγαγε την κυβερνητική έρευνα είχε στενή σχέση με τις δύο γυναίκες ως σύμβουλός τους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου διεξάγονται σε ένα από τα πιο ρευστά πολιτικά σκηνικά των τελευταίων δεκαετιών στην Κύπρος. Τα παραδοσιακά κομματικά «κάστρα», δηλαδή οι περιοχές όπου τα μεγάλα κόμματα διατηρούσαν επί χρόνια σταθερή επιρροή, φαίνεται να δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν έντονη κινητικότητα ψηφοφόρων, αύξηση της επιρροής μικρότερων σχηματισμών και αισθητή φθορά στα ιστορικά ποσοστά των παραδοσιακών κομμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE