Εννέα διαδικασίες επί παραβάσει σε σχέση με την Κύπρο, ανακοίνωσε η Κομισιόν

Εννέα διαδικασίες επί παραβάσει σε σχέση με την Κύπρο, ανακοίνωσε η Κομισιόν

Εννέα διαδικασίες επί παραβάσει σε σχέση με την Κύπρο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Κομισιόν, στο πλαίσιο του συνολικού πακέτου για τις παραβάσεις των Κρατών Μελών, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

 

Συγκεκριμένα, οι διαδικασίες αφορούν τη Νόμιμη μετανάστευση, την αποζημίωση των επενδυτών, την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, τους ειδικούς κανόνες τους για την πρόσβαση στις δραστηριότητες των μηχανικών και των αρχιτεκτόνων, τους κανόνες περί δημόσιων συμβάσεων και συμβάσεων παραχώρησης, την προστασία των δεδομένων, την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη Βιοποικιλότητα και τη σύνδεση του εθνικού ηλεκτρονικού μητρώου της στη νέα έκδοση του TACHOnet.

Αναλυτικά, σε ότι αφορά τη Νόμιμη μετανάστευση η Κομισιόν καλεί την Κύπρο να εφαρμόσει τους ενωσιακούς κανόνες για τους σπουδαστές και τους ερευνητές τρίτων χωρών, με επιστολή αιτιολογημένης γνώμης, επειδή δεν κοινοποίησε τα μέτρα με τα οποία μεταφέρεται πλήρως στο εθνικό δίκαιο η οδηγία σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου, διαμονής και κινητικότητας εντός της ΕΕ υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την έρευνα, τις σπουδές, την πρακτική άσκηση, την εθελοντική υπηρεσία, τις ανταλλαγές μαθητών ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την απασχόληση των εσωτερικών άμισθων βοηθών (au pair) (οδηγία 2016/801).

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρώτο "Συμβούλιο Ειρήνης" που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE