Η νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου θα γίνει η πιο φιλική στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόλης της χώρας

Η νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου θα γίνει η πιο φιλική στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόλης της χώρας

Τη χρήση του φυσικού αερίου στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, επιθυμεί η Αίγυπτος.


Το ανέφερε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μουστάφα Μαντμπούλι, τονίζοντας ότι επιθυμία του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, είναι η  επέκταση της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αίγυπτο.
 
Όπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός Τύπος, για το λόγο αυτό, πραγματοποίησε σύσκεψη με τα Υπουργεία στρατιωτικής παραγωγής, του εμπορίου και της βιομηχανίας της Αιγύπτου, καθώς και με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της εταιρείας φυσικού αερίου, για να συζητήσει τρόπους ενθάρρυνσης των οδηγών να τροφοδοτούν τα αυτοκίνητά τους με υγροποιημένο φυσικό αέριο.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αυτής, ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι κατά τον μήνα Φεβρουάριο, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας  Πέτερ Αλτμάιερ θα επισκεφθεί την Αίγυπτο επικεφαλής μεγάλης γερμανικής αντιπροσωπείας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητήσουν τα βήματα για την εξαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αίγυπτο.
 
Παράλληλα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση προετοιμάζεται για την εγκατάσταση πολλών μονάδων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις νέες πόλεις που κατασκευάζονται στη χώρα, μαζί με αρκετούς σταθμούς παροχής υγροποιημένου φυσικού αερίου, προτού φτάσουν να κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις πόλεις.
 
Και ο κ. Μαντμπούλι προσέθεσε ότι «η Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα θα είναι η πρώτη πόλη στην Αίγυπτο που θα φιλοξενήσει φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μόλις η κυβέρνηση δημιουργήσει την απαραίτητη βάση για τη χρήση τους - ξεκινώντας από το νομικό πλαίσιο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

Για το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία μέχρι στιγμής αναβλήθηκε δύο φορές.  Στόχος της συνεδρίας είναι η εξέταση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, που κατατέθηκε έπειτα από πρόταση της προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου, και αφορά τη διαγραφή του βουλευτή Νίκου Σύκα.

BEST OF TOTHEMAONLINE