ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου συμμετείχε στη Μέρα Καινοτομίας της FCA στο Λονδίνο

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου συμμετείχε στη Μέρα Καινοτομίας της FCA στο Λονδίνο

Λειτουργοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) συμμετείχαν στην Ανοικτή Μέρα Καινοτομίας της Χρηματοοικονομικής Αρχής Δεοντολογίας (Financial Conduct Authority - FCA), η οποία έλαβε χώρα στα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο στις 24 Ιανουαρίου 2019, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Ύπατης Αρμοστίας της Βρετανίας στην Κύπρο.

 
Η εκδήλωση ήταν στα πλαίσια της ατζέντας του ΗΒ για την προώθηση της Ευημερίας, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας. Λειτουργοί από άλλες εννιά χώρες, πέραν της Κύπρου, συμμετείχαν στην εκδήλωση.


Οι δύο λειτουργοί της ΕΚΚ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρωτοπόρους της βιομηχανίας για τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ευκαιρίες για την κοινωνία της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (Financial Technology - Fintech) το 2019, καθώς και να συναντήσουν αξιωματούχους των Υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών για να συζητήσουν επιτυχημένες στρατηγικές για τα ρυθμιστικά πλαίσια της Fintech.
 
Όπως αναφέρεται, η εκδήλωση συνέδραμε στην έναρξη διαλόγου μεταξύ κρατικών λειτουργών και ηγετικών στελεχών τραπεζών με συναδέλφους και εταίρους τους στο ΗΒ, ενώ σημειώνεται ότι η ενδυνάμωση της συνεργασίας των ρυθμιστών στους τομείς της καινοτομίας και της χρηματοοικονομικής αποτελεί βασικό στόχο της διμερούς σχέσης του ΗΒ με την Κύπρο. 
 
Η επίσκεψη των λειτουργών της ΕΚΚ στο Λονδίνο ολοκληρώνει μια χρονιά δραστηριοτήτων οι οποίες στόχο είχαν να φέρουν Κύπρο και ΗΒ πιο κοντά στη βιομηχανία Fintech.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top