Κέρδισε την υπόθεση με την FBME η Κυπριακή Δημοκρατία

Κέρδισε την υπόθεση με την FBME η Κυπριακή Δημοκρατία

Απόφαση υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε σήμερα το απόγευμα το Διαιτητικό Δικαστήριο στο Παρίσι σε σχέση με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας FBME στην Κύπρο.

 

 
Η Κεντρική Τράπεζα, δια της εκπροσώπου Τύπου Αλίκης Στυλιανού, εξέφρασε «πλήρη ικανοποίηση» για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Παρίσι.
 
Η απόφαση επεσήμανε η κ. Στυλιανού, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, «δεικνύει τις ορθές αποφάσεις και ενέργειες από πλευράς διοίκησης και προσωπικού της Κεντρική Τράπεζας της Κύπρου».
 
Υπενθυμίζεται ότι η ΚΤΚ έθεσε το υποκατάστημα της FBME κάτω από εξυγίανση και στις 21 Δεκεμβρίου 2015 ανακάλεσε την άδεια που χορηγήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2003 στην FBME Bank Ltd της Τανζανίας για λειτουργία υποκαταστήματος στην Κύπρο.
 
Η διαδικασία της Διαιτησίας βρισκόταν σε εξέλιξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Οι ιδιοκτήτες της FBME διεκδικούσαν αποζημίωση κατά της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

Στην καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την πορεία της διαχείρισης του αφθώδους πυρετού, καθώς και ζητημάτων που άπτονται αυτής, όπως είναι η παραγωγή χαλλουμιού, προσβλέπουν οι αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες θα έχουν συνάντηση μαζί του το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE