ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Οι αντιδράσεις στο δικαστήριο με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του φρικιαστικού φόνου και τα τελευταία λεπτά του ζεύγους

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Οι αντιδράσεις στο δικαστήριο με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του φρικιαστικού φόνου και τα τελευταία λεπτά του ζεύγους

Άναυδοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στο άκουσμα της κατάθεσης του Λοΐζου Τζιωνή στην δικαστική αίθουσα την Τετάρτη (30/01).  

Της Γεωργίας Παππούτα

Για πρώτη φορά διαβάστηκε από τον ανακριτή Σάββα Σιαμούτη στο πλαίσιο της μαρτυρίας του η κατάθεση του πρώτου κατηγορουμένου για την υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο τον περασμένο Απρίλιο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.  

Αυτή η δικάσιμος δεν ήταν σαν τις άλλες, συγκλόνισε ακόμη περισσότερο και από την μέρα που αντικρίσαμε τα ματωμένα με τρύπες από τις πολλαπλές μαχαιριές ρούχα του ζεύγους. Ακούστηκε η περιγραφή της πιο φρικτής στιγμής της υπόθεσης, τα τελευταία λεπτά του ζεύγους με κάθε ανατριχαστική λεπτομέρεια. 

Η εν λόγω κατάθεση ήταν αυτή που ο Τζιωνής έδειξε να θέλει να ομολογήσει το έγκλημα του, μετά από προφάσεις πολλών σεναρίων στους ανακριτές. Μάλιστα το τέλος της ομολογίας του είπε: «Τώρα που σας τα είπα εξελάφρωσα τζιαί ήδη νοιώθω καλύτερα. Ζητώ συγνώμη για ό,τι έκαμα, τζιαί ζητώ να δείξει επιείκεια το δικαστήριο». 

Η πρώην συμβία του Σάρα Σιάμς (δεύτερη κατηγορούμενη στην υπόθεση) δεν άντεχε τα όσα άκουγε, τις περισσότερες φορές κρατούσε το κεφάλι της και έδειχνε να μην πιστεύει τις φρικιαστικές κινήσεις που ομολογούσε ο Τζιωνής. Μάλιστα στενό συγγενικό πρόσωπο της κατηγορούμενης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η τελευταία δάκρυσε, είπε χαρακτηριστικά: 'Ε, με αυτά που ακούει'. 

Ακριβώς δίπλα της ο ετεροθαλής αδελφός του (τρίτος κατηγορούμενος), Λευτέρης Σολωμού, σκυφτός και γυρνώντας το βλέμμα του στον ανακριτή πολλές φορές, ξεφυσούσε και έδειχνε να μην μπορεί να ακούει την εν λόγω κατάθεση.  

Ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, ο οποίος είναι ο τέταρτος κατηγορούμενος στην υπόθεση και ο άνθρωπος που φέρεται να ήταν μαζί με τον Λοΐζο Τζιωνή εκείνο το βράδυ, φανέρωνε την έκπληξή του όποτε ακουγόταν το όνομά του. Ο Τζιωνής μιλούσε για τον 'Χατζή' που τον πίεζε «για να τελειώνουμε τη δουλειά γλήορα γιατί ο μάστρος του επίεζε τον τζιαί ήθελεν τα λεφτά τζιείνη τη νύχτα». Ο Μάριος κουνούσε το κεφάλι δείχνοντας την διαφωνία του με τα όσα άκουγε και σηκώνοντας τα φρύδια του έδειχνε την έκπληξη στο πρόσωπο του.  

Ο Τζιωνής από την αρχή μέχρι και το τέλος της ακρόασης της κατάθεσης του, δεν σήκωσε το βλέμμα του από το πάτωμα. Καθισμένος δίπλα από την Σάρα, με ένα άδειο παγωμένο και καρφωμένο στο πάτωμα βλέμμα δεν είχε καμία έκφραση, αντίδραση ή ανησυχία στο πρόσωπο του.

Κλονισμένοι ψυχολογικά περισσότερο απ΄ όλους όσοι παρακολουθούσαν τη διαδικασία, ήταν τα μέλη της οικογένειας των θυμάτων, κυρίως η αδελφή του κ. Χατζηγεωργιου. Πολλές φορές σχολίαζαν τα όσα άκουγαν. Τα μεγάλα αναφωνητά, όμως, ακούστηκαν όταν ο Λοΐζος Τζιωνής αναφέρθηκε σε έναν παραλογισμό με κάτι που βρήκε στο πάτωμα αμέσως μετά τον φόνο: «Είδα κάτι χαμέ τζιαί έπιασά το. Ενόμισα ήταν τα μάθκια του, με τζείνα έβλεπε την ζωή του ούλλη».

Στο διάλλειμα της δικάσιμου όλοι σχολίαζαν το παράλογο της όλης κατάθεσης με τις απίστευτες λεπτομέρειες που ο ίδιος εξομολογήθηκε αλλά κυρίως την προσπάθεια του να δικαιολογήσει το στυγερό έγκλημα. Συγκεκριμένα ανέφερε στους ανακριτές: «Εν με παρακαλέσαν για τη ζωή τους. Σαν να τζαι επερημέναν το. Ούτε μου είπαν ότι είχαν γιο να τους λυπηθώ». 

Μάλιστα, έκπληξη προκάλεσαν και οι αναφορές του στον 15χρονο,  ο οποίος τον παρακάλεσε να μην τον σκοτώσει ενώ ο Τζιωνής του είπε: «Νομίζω εσκότωσα τους γονιούς σου». Προτού τον κλειδώσει στην αποθήκη στο υπόγειο της οικίας, του ζήτησε να ανοίξει στον Χατζηξενοφώντος που βρισκόταν εκτός της οικίας και ο οποίος τον ερώτησε αν σκότωσε το ζεύγος. 

Αντιδράσεις στην αίθουσα ακούστηκαν όταν ο ανακριτής Σιαμούτης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με τον Τζιωνή, όταν επέστρεψαν στο σπίτι για υποδείξεις σκηνών. Σύμφωνα με την μαρτυρία του κ.Σιαμούτη, ο Τζιωνής πριν εισέλθει στην οικία έβγαλε τα παπούτσια του και όταν τον ρώτησαν γιατί το κάνει αυτό ο ίδιος είπε: "Σεβασμό στους ανθρώπους". 

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται στις 6 και 8 Φεβρουαρίου στις 09:00 το πρωί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκρή 49χρονη που απώλεσε τον έλεγχο της τετράτροχης μοτοσικλέτας και έπεσε σε χαράδρα

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Σοφία Χατζηπαντελή: Φωτογραφίζεται φορώντας μόνο τις μπότες της και «κολάζει» τα social media

Euro 2024 - Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άγνωστο που τους απείλησε με τσεκούρι στο Αμβούργο

Ελένη Φουρέιρα: Δημοσίευσε φωτογραφίες από τη βάφτιση του γιου της

Έφυγε από τη ζωή ηλικιωμένη γυναίκα από θερμοπληξία - Άλλα τρία πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση



Έτσι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στον Φαρμακά - Τέθηκε υπό έλεγχο, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

Έτσι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στον Φαρμακά - Τέθηκε υπό έλεγχο, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στον Φαρμακά, ανέλυσαν από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top