ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ευαισθητοποίηση υπουργείου για τον 8χρονο που είναι σε κώμα και δίνει μάχη, έχοντας όγκο στον εγκέφαλο

ΚΥΠΡΟΣ: Ευαισθητοποίηση υπουργείου για τον 8χρονο που είναι σε κώμα και δίνει μάχη, έχοντας όγκο στον εγκέφαλο

Ευαισθητοποιήθηκε αμέσως το αρμόδιο υπουργείο για την περίπτωση του 8χρονου που είναι σε τεχνητό κώμα στη Γερμανία, μετά από επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο.

Όπως πληροφορούμαστε, η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, από την Τρίτη (05/02) έδωσε οδηγίες να εξεταστεί ο φάκελος της οικογένειας του ανήλικου, με απώτερο στόχο να στηριχθεί περαιτέρω η οικογένειά του.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια έχει στηριχθεί οικονομικά βάσει των σχετικών μηχανισμών που υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο, μελέταται η περίπτωση με τη δέουσα ευαισθησία προκειμένου να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους οικείους του 8χρονου Αχμέντ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Cyprus Mail (04/02), το οκτάχρονο αγοράκι από την Συρία με γονείς που αιτούνται άσυλο στην Κύπρο, δίνει μεγάλη μάχη, αφού βρίσκεται σε κώμα μετά από εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο.

Ο πατέρας του μετέβη στη Γερμανία όπου έγινε η επέμβαση και δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για διαμονή και σίτιση. Η θεραπεία στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες.

Την ίδια στιγμή ένα δράμα εκτυλίσσεται στην Πάφο. Η μητέρα του παιδιού προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, χωρίς να έχει τα απαραίτητα. Λίγο πριν ο οκτάχρονος διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, ο σπιτονοικοκύρης της οικογένειας αύξησε το ενοίκιο από 250 ευρώ στα 300 ευρώ. Η μάνα δεν αγωνιά μόνο για τον γιο της που δίνει μεγάλη μάχη, αλλά πρέπει να φροντίσει για την ομαλή διαβίωση της 4χρονης κόρης της και ενός βρέφους (αγοράκι κάτω από ενός έτους).

Φ.Μ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top