Πρωτοβουλία Προέδρου Βουλής για φόρουμ συνεργασίας χωρών Μέσης Ανατολής

Πρωτοβουλία Προέδρου Βουλής για φόρουμ συνεργασίας χωρών Μέσης Ανατολής

Στην πρωτοβουλία του για δημιουργία φόρουμ συνεργασίας μεταξύ κοινοβουλίων της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε παρέμβασή του σε συνάντηση των Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στη Γενεύη, με την Πρόεδρο του σώματος Gabriela Cuevas Barron να εκφράζει ικανοποίηση για να βούληση για παροχή τεχνογνωσίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίτευξή της.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων οι εργασίες της συνάντησης η οποία είναι προπαρασκευαστική για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί το 2020, ολοκληρώθηκαν σήμερα.
 
Σε παρέμβασή του, όπως αναφέρεται, «ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τη σημασία ένταξης στο φάσμα των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης αριθμού κοινοβουλευτικών συνελεύσεων που λειτουργούν σε όλες τις περιοχές του κόσμου».

Ο κ. Συλλούρης προστίθεται, «επεσήμανε, εξάλλου, την απουσία περιφερειακής συνέλευσης ή κοινοβουλευτικού οργανισμού που να αφορά στις χώρες της Μέσης Ανατολής και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για δημιουργία ενός Φόρουμ Συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων της εν λόγω περιοχής».

Εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, συμπληρώνεται, η Πρόεδρος Gabriela Cuevas Barron, εξέφρασε «την ικανοποίηση του Οργανισμού για την πρωτοβουλία αυτή και τη βούληση να παράσχει την απαραίτητα τεχνογνωσία, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίτευξή της».
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία Σπιτιού του Πολίτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο θα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αμεσότερη επικοινωνία των πολιτών με τη νομοθετική εξουσία.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει στην Κύπρο ξημερώματα της Κυριακής.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE