«Μας κρεμούσαν γυμνούς, μας έκαναν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα και μας τάιζαν περιττώματα». Τα φρικτά βασανιστήρια των Βρετανών στην Κύπρο

«Μας κρεμούσαν γυμνούς, μας έκαναν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα και μας τάιζαν περιττώματα». Τα φρικτά βασανιστήρια των Βρετανών στην Κύπρο

Η διαμάχη που ξεκίνησε μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. έληξε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 1 εκατομμυρίου στερλινών (1,147 εκατ. ευρώ περίπου).

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Παρ’ όλα αυτά η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παραδέχεται πως οι πρώην αγωνιστές βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από την τότε αποικιακή κυβέρνηση. Σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε πως οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, επιμένοντας πως η ρύθμιση που επιτεύχθηκε «δεν αποτελεί οποιαδήποτε αναγνώριση ευθύνης, ούτε και προηγούμενο σχετικά με οποιεσδήποτε μελλοντικές απαιτήσεις».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE