Η Ουάσιγκτον ζήτησε να διεξαχθείψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Βενεζουέλα

Η Ουάσιγκτον ζήτησε να διεξαχθείψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ ζήτησαν να διεξαχθεί την Πέμπτη 28/2 ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που θα καλεί στη διοργάνωση "ελεύθερων, δίκαιων και αξιόπιστων" προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, όπως επίσης και στην ελεύθερη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτήν τη χώρα, σύμφωνα με διπλωμάτες.


Το σχέδιο ψηφίσματος, στο οποίο η Ρωσία αναμένεται να ασκήσει βέτο, καταγγέλλει επίσης τις "βιαιοπραγίες και την υπέρμετρη προσφυγή στη βία από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας εναντίον ειρηνικών και άοπλων διαδηλωτών".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη για τον διορισμό Φίτο: «Αποτέλεσμα της συνεπούς στρατηγικής μας»

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη για τον διορισμό Φίτο: «Αποτέλεσμα της συνεπούς στρατηγικής μας»

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στη Λευκωσία μετά την απόφαση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να διορίσει τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Ραφαέλε Φίτο, ως Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό.