Handelsblatt: Ρεπορτάζ για το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο και τη στάση της Τουρκίας

Handelsblatt: Ρεπορτάζ για το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο και τη στάση της Τουρκίας

"Η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει εξαγωγέας φυσικού αερίου. Ενας ισχυρός γείτονας εγείρει όμως ήδη ενστάσεις", γράφει σε σχετικό της άρθρο η Handelsblatt.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου κ. Λακκοτρύπη ότι στο τεμάχιο 10 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε η μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Κύπρο, αλλά και παγκοσμίως εδώ και δύο χρόνια.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα κοιτάσματα υπολογίζονται γύρω στα 140 με 220 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και ότι "αναστάτωση θα μπορούσε να προέλθει από έναν μεγάλο γείτονα της Κύπρου, ο οποίος αμφισβητεί την κυριότητα των φυσικών κοιτασμάτων. Η Τουρκία θέλει να έχει λόγο όταν στην ανατολική Μεσόγειο θα γίνονται έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε προεκλογική εγρήγορση το ΑΚΕΛ – Συστράτευση, στασιμότητα και προκλήσεις ενόψει 2026

Σε προεκλογική εγρήγορση το ΑΚΕΛ – Συστράτευση, στασιμότητα και προκλήσεις ενόψει 2026

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών έχει εισέλθει το ΑΚΕΛ, με το κόμμα της Αριστεράς να αναζητεί πολιτική ανάκαμψη και μεγαλύτερη κοινωνική απήχηση, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE