Handelsblatt: Ρεπορτάζ για το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο και τη στάση της Τουρκίας

Handelsblatt: Ρεπορτάζ για το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο και τη στάση της Τουρκίας

"Η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει εξαγωγέας φυσικού αερίου. Ενας ισχυρός γείτονας εγείρει όμως ήδη ενστάσεις", γράφει σε σχετικό της άρθρο η Handelsblatt.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου κ. Λακκοτρύπη ότι στο τεμάχιο 10 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε η μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Κύπρο, αλλά και παγκοσμίως εδώ και δύο χρόνια.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα κοιτάσματα υπολογίζονται γύρω στα 140 με 220 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και ότι "αναστάτωση θα μπορούσε να προέλθει από έναν μεγάλο γείτονα της Κύπρου, ο οποίος αμφισβητεί την κυριότητα των φυσικών κοιτασμάτων. Η Τουρκία θέλει να έχει λόγο όταν στην ανατολική Μεσόγειο θα γίνονται έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανάσταση στο καθήκον: Οι «αφανείς ήρωες» που θυσιάζουν το δικό τους Πάσχα για τη δική μας ασφάλεια

Ανάσταση στο καθήκον: Οι «αφανείς ήρωες» που θυσιάζουν το δικό τους Πάσχα για τη δική μας ασφάλεια

Την ώρα που οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα σε κάθε γωνιά της Κύπρου και οι οικογένειες συγκεντρώνονται γύρω από τις εκκλησίες ή το γιορτινό τραπέζι, μια άλλη κατηγορία ανθρώπων βιώνει το Άγιο Φως μέσα από τη στολή και την ευθύνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE