ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: Φρενάρουν τα σχέδια της Τουρκίας οι εταιρείες

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: Φρενάρουν τα σχέδια της Τουρκίας οι εταιρείες

Οι εταιρείες που εμπλέκονται ήδη στην Κυπριακή ΑΟΖ φαίνεται να τάσσονται με την Κύπρο, σχετικά με τα μέτρα αποτροπής των απειλών της Τουρκίας για γεωτρήσεις.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η κίνηση που δείχνει ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες στέκονται στο πλευρό της Κύπρου είναι η προειδοποίηση προς διεθνείς εταιρείες που διαθέτουν μονοπώλιο ή ολιγοπώλιο σε τέτοιες περιπτώσεις: «Τυχόν άμεση ή έμμεση συμμετοχή τους σε γεωτρήσεις που παραβιάζουν την εθνική και διεθνή νομιμότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα αποτελέσει ‘casus belli’ και θα αποκλείσει οποιαδήποτε περαιτέρω  συνεργασία τους στην Κυπριακή ΑΟΖ και ενδεχομένως και αλλού».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται εξειδικευμένες εταιρείες που χωρίς αυτές είναι δύσκολο έως αδύνατο να ολοκληρωθεί γεώτρηση, έχουν διαβεβαιώσει είτε έμμεσε είτε άμεσα ότι δεν θα συνεργαστούν σε ενέργειες που παραβιάζουν την Κυπριακή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του Κυπριακού εισέρχεται η διαδικασία, με την σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο πλευρών να αποτελεί το πρώτο βήμα της προετοιμασίας για το τετ α τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE