ΝΙΚΟΛΣΟΝ: Έδωσε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την περασμένη εβδομάδα

ΝΙΚΟΛΣΟΝ: Έδωσε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την περασμένη εβδομάδα

Στην ατζέντα της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 07/03 περιλαμβάνεται το θέμα που αφορά τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών (ΟΚΥπΥ ) Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον.

O κ. Νίκολσον από την περασμένη εβδομάδα παρέδωσε επιστολή παραίτησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, την Τρίτη 05/03 παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα του κ. Νίκολσον. 

Με βάση την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα προκύπτει θέμα άμεσου, έμμεσου ή συγκρουόμενου συμφέροντος στις επιχειρήσεις που κατέχει θέση ο Σερ Νίκολσον και η σύζυγός του. Η γνωμάτευση καταλήγει ότι εάν πρόθεση του Υπουργείου Υγείας ήταν να επιτραπεί η παράλληλη εργοδότηση ή η εισαγωγή εξαιρέσεων στο ασυμβίβαστο, θα μπορούσε να το πράξει με τροποποιητικό νομοσχέδιο. 

Την Τρίτη 05/03 εξάλλου έγινε γνωστή πληροφορία πως ο Πρόεδρος του (ΟΚΥπΥ) εξέφρασε  πρόσφατα στον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Ο κ. Νίκολσον φέρεται να ανέφερε πως υπάρχει ιδιαίτερα βαρύ κλίμα για το πρόσωπό του. Το όλο θέμα είχε εγερθεί από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Πάντως, η εν λόγω παραίτηση δεν αναμένεται να επηρεάσει το έργο του ΟΚΥπΥ, αφού ήδη η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων (βλ. αποστολή ΟΚΥπΥ) έχει τροχιοδρομηθεί.

ThemaOnline/ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE