ΚΥΠΡΟΣ: Ακυρώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Προστασίας

ΚΥΠΡΟΣ: Ακυρώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Προστασίας

Ακυρώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας από την Ελληνική Τράπεζα, που ήταν ορισμένος για τις 08/03/2019, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, προτρέποντας παράλληλα όλα τα πιστωτικά ιδρύματα να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική μέχρι και την εφαρμογή του σχεδίου Εστία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, μετά την ενημέρωση από τους επηρεαζόμενους δανειολήπτες για τον πλειστηριασμό αυτό, στις αρχές Φεβρουαρίου 2019, την εξέταση του ιστορικού και τις σχετικές παραμέτρους της υπόθεσης «καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα αυτά είναι δυνητικά επιλέξιμα για ένταξη στο σχέδιο Εστία».

Αναφέρεται εξάλλου ότι οι δανειολήπτες είχαν εκ των προτέρων προχωρήσει στην πώληση ενός διαμερίσματος και ενός τεμαχίου γης, παραχωρώντας στο Πιστωτικό Ίδρυμα το τίμημα πώλησης προς μείωση της οφειλής τους, σε μια ύστατη προσπάθεια να γλυτώσουν την κατοικία τους.
 
«Θεωρώντας ως χρονικά άστοχη και άδικη την ενέργεια της Τράπεζας να προχωρήσει στο πλειστηριασμό, ειδικά λίγες βδομάδες πριν την εφαρμογή του Σχεδίου Εστία, γνωστοποιήσαμε την υπόθεση αυτή στο γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου» αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Καθολική αναγνώριση του ρόλου της Kύπρου ως λιμάνι ασφάλειας, όραμα να καταστεί το νησί ελκυστικός προορισμός»

ΠτΔ: «Καθολική αναγνώριση του ρόλου της Kύπρου ως λιμάνι ασφάλειας, όραμα να καταστεί το νησί ελκυστικός προορισμός»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην καθολική αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζει η πατρίδα μας ως λιμάνι ασφάλειας σε μια περιοχή που μαστίζεται από παρατεταμένες κρίσεις, τονίζοντας ότι αυτό τον ρόλο θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE