Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, μετά την ενημέρωση από τους επηρεαζόμενους δανειολήπτες για τον πλειστηριασμό αυτό, στις αρχές Φεβρουαρίου 2019, την εξέταση του ιστορικού και τις σχετικές παραμέτρους της υπόθεσης «καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα αυτά είναι δυνητικά επιλέξιμα για ένταξη στο σχέδιο Εστία».
Αναφέρεται εξάλλου ότι οι δανειολήπτες είχαν εκ των προτέρων προχωρήσει στην πώληση ενός διαμερίσματος και ενός τεμαχίου γης, παραχωρώντας στο Πιστωτικό Ίδρυμα το τίμημα πώλησης προς μείωση της οφειλής τους, σε μια ύστατη προσπάθεια να γλυτώσουν την κατοικία τους.
«Θεωρώντας ως χρονικά άστοχη και άδικη την ενέργεια της Τράπεζας να προχωρήσει στο πλειστηριασμό, ειδικά λίγες βδομάδες πριν την εφαρμογή του Σχεδίου Εστία, γνωστοποιήσαμε την υπόθεση αυτή στο γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου» αναφέρει ο Σύνδεσμος.