Αλλαγή της ώρας - Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Αλλαγή της ώρας - Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019.

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00.

Την κατάργηση της ενιαίας ζώνης ώρας μετά το 2021 αποφάσισε τη Δευτέρα η επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 23 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά.

Η απόφαση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, αλλά θα οριστικοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE