ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ύστερα από δικές της διαμαρτυρίες δόθηκαν δικαιώματα, απαντά η ΕΚΥΣΥ στο Υπ. Εργασίας

Ύστερα από δικές της διαμαρτυρίες δόθηκαν δικαιώματα, απαντά η ΕΚΥΣΥ στο Υπ. Εργασίας

Η ΕΚΥΣΥ με ανακοίνωσή της αναφέρεται στη γραπτή απάντησή που είχε δώσει το Υπουργείο Εργασίας σε προηγούμενη ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων και σημειώνει ότι τα δικαιώματα στα οποία κάνει αναφορά το Υπουργείο,  παραχωρήθηκαν «ύστερα από πάρα πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΕΚΥΣΥ και τις έντονες φωνές διαμαρτυρίας ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων και της Βουλής των Γερόντων, αλλά και ύστερα από τη στήριξη της Βουλής».

Όπως αναφέρει περαιτέρω, η ΕΚΥΣΥ, έχοντας υπόψη ότι το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί πλήγμα γύρω στο 30% και τους έχουν αφαιρεθεί περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, θα συνεχίσει τον αγώνα για την επανάκτηση και επαναφορά όλων των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές. Συγκεκριμένα, προσθέτει, «μόνο από το πασχαλινό επίδομα η κυβέρνηση με τα κριτήρια που καθόρισε έχει αφαιρέσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους πέραν από 100 εκατομμύρια ευρώ».

Επαναλαμβάνει, επίσης, τη θέση της ότι τα κριτήρια για το πασχαλινό επίδομα είναι λανθασμένα και πολύ άδικα.

«Ενώ το όριο της φτώχειας για ένα άτομο είναι €10324 το χρόνο, το κριτήριο για το πασχαλινό επίδομα παραμένει με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στα €6500. Για το νοικοκυριό 2 ατόμων το όριο της φτώχειας είναι €15486 το χρόνο και το εισοδηματικό κριτήριο για το πασχαλινό επίδομα για τα 2 άτομα είναι στις €11000 ετησίως», εξηγεί. Δηλαδή, προσθέτει, είναι σημαντικά μειωμένο το εισοδηματικό κριτήριο για το πασχαλινό επίδομα σε σχέση με το όριο της φτώχειας.

Η ΕΚΥΣΥ  αναφέρει, επίσης, ότι είχε ζητήσει ξανά από τις αρχές Μαρτίου συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας  για συζήτηση του υπομνήματος με τα 13 προβλήματα που απέστειλε στις 28/11/2018 με στόχο την  επίλυση τους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top